Cum arată lista favoritelor pentru Premiile Oscar 2021

Nominalizările pentru gala Premiilor Oscar 2021 vor fi anunțate pe 15 martie, dar specialiștii știu deja care sunt filmele ce se vor lupta pentru marele premiu.

Premiile Oscar sunt programate pe 25 aprilie 2021, la Dolby Theatre din Hollywood, însă casele de pariuri au publicat deja cotele.

Iată cum arată lista favoritelor pentru Premiile Oscar 2021 la categoria cel mai bun film:

 

  1. Nomadland – Actrița Frances McDormand interpretează rolul lui Fern, o femeie de peste 60 de ani, care a pierdut tot ce avea în timpul Marii Recesiuni. Apoi, ea pornește o călătorie în Vestul Americii ca nomad într-un van și filmul ne prezintă povestea sa. Premiera Nomadland a avut loc în luna septembrie a anului trecut la Festivalul de Film de la Veneția și la Toronto International Film Festival. Nomadland a lăsat o impresie excelentă, motiv pentru care a câștigat Leul de Aur la Veneția și People’s Choice Award la Toronto. În aceste condiții, Nomadland a devenit primul film din istorie care s-a impus în același an la cele două festivaluri de prestigiu. Astfel, Nomadland este considerat și favorit să primească marele premiu la Gala Oscarurilor 2021, potrivit cotelor disponibile pe Unibet România. Cota Nomadland este 2.25.

 

  1. Malcolm & Marie – Considerat una dintre cele mai mari surprize ale anului în industria cinematografică în 2021, Malcolm & Marie a avut un buget de doar 2 milioane de dolari. În plus, este filmat în alb-negru. Malcolm & Marie a fost produs de John David Washington și Zendaya Maree Stroermer, care interpretează și rolurile principale. Inclusiv filmările au fost foarte rapide, în iunie și iulie 2020. Filmul este o dramă romantică și ne prezintă povestea cuplului Malcolm și Marie, care după ce se întorc de la premiera unui film pe care l-au produs așteaptă recenziile criticilor, dar în paralel încep să aibă diverse revelații despre relația lor. Acest film are cota 6.00 să câștige Oscarul la categoria cel mai bun film.

 

  1. Mank – Filmul ne prezintă povestea scriitorului american Herman J. Makiewicz, interpretat de Gary Oldman. Povestea urmărește momentul realizării scenariului pentru filmul Citizen Kane, alături de problemele care au apărut în perioada producției. Printre actorii ce se mai regăsesc în Mank se află Amanda Seyfried, Lily Collins și Arliss Howard. Lansarea în SUA a avut loc pe 13 noiembrie, iar acum filmul este disponibil și pe Netflix. Bugetul acestui film este estimat la 20-30 de milioane de dolari, iar încasările sunt de aproximativ 100 de milioane de dolari. Mank este considerat filmul cu a treia șansă la câștigarea Premiului Oscar, având cota 6.50.

 

  1. The Trial of the Chicago 7 – Acest film are șansa a patra la câștigarea Oscarului, cu o cotă de 7.50. Regia este semnată de Aaron Sorkin, iar povestea este una inspirată din fapte reale. The Trial of the Chicago 7 ne arată povestea grupului cu același nume, care a militat împotriva războiului din Vietnam. Acuzați de conspirații împotriva statului și de incitare la proteste, cei șapte au trebuit să se apere în fața unui sistem ostil. Filmul a fost lansat deja și este disponibil pe Netflix. La un buget de 35 de milioane de dolari, încasările au trecut de 107 milioane de dolari.

 

  1. Da 5 Bloods – Un nou film despre războiul din Vietnam. De această dată, Da 5 Bloods prezintă povestea a patru veterani întorși în Vietnam pentru a găsi o comoară pe care au îngropat-o în timpul războiului. Bugetul a fost de până la 45 de milioane de dolari și a avut recenzii pozitive din partea criticilor. Filmul a fost lansat direct pe Netflix în vara anului trecut. La categoria cel mai bun film de la Premiile Oscar 2021, Da 5 Bloods are șansa a cincea, cota fiind 11.00.

Eu v-am arătat cum arată lista favoritelor pentru Premiile Oscar 2021. Voi pe cine ati paria dintre acestea? 

Lasă un răspuns