Cum ne alegem zona unde vom locui?

Pana sa vedem cum ne alegem zona unde vom locui trebuie sa fac unele precizari (premise de la care pleaca articolul):

1. Locuim de ceva timp in capitala (fie in chirie, fie cu parintii).

2. Avem ceva bani pentru acel apartament (si niste bani pe care ne-am putea baza daca e nevoie).

3. Nu suntem disperati sa cumparam acum, uneori asteptarea este de aur.

Asadar, cum ne alegem zona unde vom locui? Pai:

1. Intai si intai, prospectam piata. Cum vedem vreo agentie imobiliara prin preajma, cum intram acolo. Unele sunt neprofesioniste, asta e clar, insa peste tot sunt uscaturi. Nu conteaza, macar stim ce sa evitam. Intai ne facem o idee asupra preturilor.

2. Stim pe ce bani ne bazam, insa nu este neaparata nevoie sa-i cheltuim pe toti. Daca raman ii putem folosi pentru mobila de exemplu. Totusi, nu e bine sa ne zgarcim si sa ne propunem sa ne ramana bani.

3. Ne gandim daca vrem sa-l luam pe termen lung sau ne gandim la eventuale schimburi. Poate vrem acum unul de 2 camere si ne gandim ca peste 5 ani vom lua unul de 3 camere. Sau poate vrem sa luam direct, acum, de 3 camere.

4. Daca deja suntem in oras s-ar putea sa avem un loc de munca. Asa ca vom lua apartamentul in functie de acel loc de munca (mai ales daca ne propunem sa ramanem acolo mai mult timp).

5. Daca ne propunem sa avem copii vom cauta locatii cu gradinita si scoala foarte aproape. Liceu nu este atat de important, dar daca e si un liceu prin preajma e cu atat mai bine.

6. Chestia cu apropierea de metrou este relativa. Au patit-o cativa amici: eu nu sunt atat de aproape de metrou, ar trebui sa merg 2 statii pe jos, insa am alt avantaj: am transport de noapte direct. Daca va propuneti sa va pierdeti noptile prin centrul vechi s-ar putea sa trebuiasca sa tineti cont de asta.

7. Uitati-va la zona si la blocul unde doriti sa cumparati. Vedeti cat e intretinerea, vedeti cum sunt vecinii, vedeti cate jafuri ori talharii au avut loc p-acolo. E important si asta, pe langa aspectul ala cu „cat de usor ajungeti”.

8. Despre agentiile imobiliare este mult de spus. Am scris candva ceva impotriva lor, acum ma rezum doar la ATENTIE CU CINE COLABORATI. Si tineti minte: agentul imobiliar nu va este intotdeauna prieten, el s-ar putea sa doreasca sa va vanda o chestie pe care n-a reusit s-o vanda (din N motive). Sunt insa si agenti imobiliari de treaba, deci nu disperati. Asadar, eu zic sa va informati din cat mai multe surse. Daca sunteti din oras si nu sunteti stransi cu usa de timp e bine sa apelati la prieteni care deja au colaborat cu diferiti agenti imobiliari. Scadeti mult riscul de a lua tepe.

Daca informatiile v-au fost utile eu ma bucur. Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Cum ne alegem zona unde vom locui?

Lasă un răspuns