Curatenie si intretinere

Pe vremuri, curatenia in casa era sfanta. Oamenii de la tara aveau un oarece cult al curateniei. Curatenia generala era datorata, de cele mai multe ori, uneia sau alteia dintre sarbatorile religioase. Nici nu se discuta: de Craciun si de Paste se facea curatenie generala. Nu stiu cat era superstitie si cat era rusine, deh, popa trebuia sa intre in casa, deci nu trebuia s-o vada murdara, insa cert este ca in acele perioade casa trebuia sa fie curata. Nu stiu cat putea fi vorba de intretinere a acelei curatenii, dar orisicum. Deci de curatenie si intretinere nu putea fi vorba.

La oras lucrurile au evoluat nitel. Nu mai faceai curatenia in functie de cine stie ce sarbatoare religioasa, insa curatenie trebuia facuta. Acum s-a modificat scopul acesteia: nu trebuie sa te faci de ras daca vine cineva pe la tine. Curatenie si intretinere non-stop zic. La cine apeleaza „oamenii moderni”? Pai, de multe ori, la femeia de serviciu a blocului (iar era sa scriu bloGului). De bine sau de rau, ea este cea care va pune umarul la curetenia din apartamente.

Exista insa niste oameni si mai moderni si, in ochii unora, snobi, care apeleaza la firme specializate de curatenie. Zic snobi pentru ca pretul nu este foarte mic. De ce mai zic ca sunt snobi? Pai pentru ca acele firme de curatenie fac de obicei aceasta treaba pentru birouri si incaperi oficiale.

Totusi, de ce e bine sa apelam la o astfel de firma si pentru propria locuinta? Pai eu as da 3 argumente:
1. Eu, ca si multi alti oameni, sunt paranoic. Nu as baga pe oricine in casa mea. Din acest motiv am mai mare incredere intr-o firma care a trimis acolo oamenii intr-un mod OFICIAL. Zic ca nu-si permit sa se ocupe cu chestii … murdare.

2. Exista anumite situatii cand chiar se cere ajutorul unei firme specializate. De exemplu, curatenia dupa constructori, zugravi etc. Daca ti-ai cumparat casa (sau apartament), primul lucru pe care-l faci este sa-l zugravesti, corect? Nu e mai bine (si mai simplu) ca dupa aceasta munca sa chemi o echipa specializata in curatenie, pentru a rezolva problema?

3. Mai este un aspect: substantele cu care se face aceasta curatenie. Eu unul prefer o firma specializata in curatenie, care da cu substante verificate si verificabile, si nu cine stie ce femeie de serviciu, care da cu substante de acum 30 de ani.

Costa? Da, costa mai mult decat solutia clasica. Daca faci personal curatenia costa mai putin. Dar oare trebuie sa facem economie SI la asa ceva? Cand n-ai bani inteleg. Insa atunci cand ii ai si ii economisesti din cine stie ce motiv, atunci pe bune daca mai pricep.

Pe www.helpmultiservices.ro gasiti o gama larga de servicii de curatenie si intretinere. As apela cu incredere la ei mai ales daca as avea birou si in general o firma mare, care necesita servicii profesioniste de curatenie si intretinere. Salutari CURATE tuturor! ­čÖé

4 thoughts on “Curatenie si intretinere

  1. De acord cu tine Nicu dar daca vrei sa nu stai sa faci curatenie si sa pierzi timpul se merita. Acum daca dai si de o firma serioasa si sa se miste rapid scapi repede si o sa ai si rezultate pe masura. Recomand celor care isi permit sa apeleze la fime de curatenie astfel pot petrece timpul economisit cum vor ei.

  2. O firma de curatenie „adevarata” o recunosti si dupa echipamentele de curatenie folosite… daca vin cu aspiratoare sau alte masini din hypermarket este cam clar cat de seriosi sunt.

Las─â un r─âspuns