Cursuri de calificare

Cand auziti de cursuri va ganditi numai si numai la facultate? La chestii teoretice, greoaie, aparent imposibil de aplicat in practica? Daca va ganditi la asta inseamna ca facultatea v-a marcat. E drept, probabil aveti motive sa simtiti acest lucru. Totusi, exista cursuri de calificare, cursuri atat de utile si care sunt mult mai orientate spre partea aplicativa.

De ce ne sunt utile astfel de cursuri? Pai:
– Cand dati la facultatea X nu stiti ce veti face in continuare. Habar n-aveti unde veti profesa, chiar daca aveti dorinta de a profesa in domeniul X sau Y. Aceste cursuri de calificare le faceti, de obicei, avand deja un job. Sau stiind deja spre ce tindeti.
– Uneori faceti un lucru, o activitate, insa nu aveti o calificare legala. Legal nu puteti face ceea ce oricum faceti, asa ca mergeti repede la niste cursuri de calificare.
– Spre deosebire de facultate, care dureaza minim 3 ani, aceste cursuri sunt scurte. Timpul pierdut nu este atat de mare, chiar daca uneori costurile nu sunt chiar foarte mici.
– Alteori, cursurile inseamna invatarea unor noi perspective. Stii sa faci ceva, dar parca ai vrea sa asisti la X cum face. Ai ce invata de la X.

Cand vedeti cursuri de calificare va ganditi la chestii cat de cat intelectuale, nu? Daca va zic ca exista si cursuri de calificare pentru cosmetica ma credeti? Serios, chiar exista. Exista compania Maraviglia.ro care le ofera, insa nu-s singurii. Stiu doar ca ei sunt recunoscuti national si international, asa ca puteti merge undeva departe sa va profesati meseria.

De ce ar trebui unui cosmetician cursuri de calificare? Mai ales ca multe cosmeticiene par aproape analfabete… Pai poate tocmai d-aia. Eu, unul, daca as fi fata, m-as simti mai in siguranta pe mana unei cosmeticiene care are cat de cat o baza. SUnt atatea cazuri de boli de piele luate din saloanele de masaj incat parca iti vine sa sufli si-n iaurt (apropo, multe probleme de piele, arsuri mai ales, se trateaza cu iaurt, asa ca invocarea iaurtului aici este cat se poate de binevenita).

Cursuri de calificare sa fie. Cosmetica este doar un exemplu, insa ar trebui urmat in multe alte meserii. In unele tari exista obligativitatea unei specializari, in Franta nu ai voie sa ai brutarie daca n-ai cursuri de calificare in domeniu. Mititelul, m-ai auzit? Stiu, am mai dat exemplul asta, dar ma distreaza de fiecare data cand il aud. Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Cursuri de calificare

Lasă un răspuns