Daca as fi un iepuras blogger. Peter Iepurasul punct eu.

Cu ocazia lansarii in cinematografe a animatiei Peter Iepurasul, m-am gandit sa fac un exercitiu de imaginatie: cum ar fi daca Peter Iepurasul ar fi … blogger. E drept, acest exercitiu de imaginatie presupune ca Peter Iepurasul cel blogger sa aiba cate ceva si din mine. Ca na, fiecare personaj are macar 30% din autorul sau. Asa se spune, cica. Asadar … CINCI momente relevante din viata de blogger a lui Peter Iepurasul.

Momentul 1: Peter Iepurasul isi face blog.

Dublu ve dublu ve dublu ve punct Peter Iepurasul punct EU.

Peter Iepurasul isi anunta noul blog. Direct pe domeniu. Cu tupeu. Asa cum ne-a obisnuit.

Primeste o tona de laude, dar si o intrebare rautacioasa. De la un hater anonim, bineinteles. Discutia de pe pagina de Facebook a fost urmatoarea:

– Si, totusi, de ce punct eu? Esti iepuras european si nu roman?
– Daca-mi puneam punct ro nu aveai tu ce sa ma intrebi. Ai fi putut dormi linistit. Asa, nu poti dormi de grija numelui acestui blog.
– Ironia tine loc de argumente? Sper sa nu faci asa si pe blog…
– Ironia tine loc de injuraturi. Imagineaza-ti ca te-am injurat.
– De ce?
– De mama. De morti. De ce vrei tu.
– Deci m-ai injurat de mama?
– Nu.
– Iti voi da block.
– Gresit. Nu vei apuca sa faci asta.

Si cu ocazia asta Peter Iepurasul a dat primul sau block din viata sa de iepuras virtual.

Momentul 2: alegerea sloganului

Dupa un brainstorming de cateva zile, in care a adunat diverse propuneri, Peter Iepurasul ramase cu fix 7 propuneri de slogan:

Peter Iepurasul – blogger fara frica
Cu morcovu-n gura, nu si-n fund
– Peter BloggeRabbit
– PeterIepurasul(.)EU(ropean)
Peter Iepurasul cel viteaz
Peter Iepurasulnu-mi plec urechea la oricine!
Nu trage matza de coada – citeste Peter Iepurasul punct eu.

Sta sa se gandeasca: sloganul 1 este prea sec; sloganul 2 un pic vulgar, sloganul 3 e pentru un blog in engleza, sloganul patru prea abstract, sloganul 7 prea lung. Raman 5 si 6.

Avea 3 optiuni sa se decida: sa dea cu banul, sa-si sune 5 prieteni sau sa faca sondaj printre fani. Alege, bineinteles, toate variantele.

Intai isi suna 5 prieteni: unul spune ca ambele sunt bune, 2 ii spun ca sloganul 5 cel mai bun, ceilalti 2 ii spun ca sloganul 6 e bun. Face sondaj printre fani, Iubesc fanii, nu iubesc banii, asa si-a intitulat articolul cu sondajul, iar rezultatul il uimeste: 50-50%. Egalitate perfecta.

Unica solutie ramasa: datul cu banul. Sau cu zarul. Peter Iepurasul se considera norocos, asa ca aceasta optiune i se parea cea mai logica. Da cu zarul si isi pune, sus la antet: Peter Iepurasul – nu-mi plec urechea la oricine!

Momentul 3 – Live cand scrie un articol

Decide sa se filmeze in timp ce scrie. Credea ca totul va decurge perfect. Insa, imediat cum porneste camera, primeste prima intrebare:

– De ce stai cu jacheta albastra in casa? Ti-e frig in propria casa?
– Jacheta asta imi aduce inspiratia necesara. Datorita ei scriu atat de bine.
– Este precum parpalacul lui Mourinho?
– Nu, eu nu sunt atat de defensiv. Eu atac. Pe toata lumea.
– Si fara jacheta nu poti face nimic?
– Absolut nimic. M-as rataci, m-as fastaci, mi s-ar face frica. Jacheta aia ma face sa fiu ceea ce sunt.

Momentul 4 – Inscrierea la SuperBlog

SuperBlog este o competitie veche, de traditie. Are insa un defect, din punctul sau de vedere: trebuia ca blogul sa aiba o vechime de 6 luni. El era in blogosfera de 6, dar saptamani, luni.

Isi inscrie blogul, asteptand raspunsul. Se inscrie, de asemenea, in grup.

Imediat cum primeste refuzul, scrie o mare postare pe grup. Isi incepe argumentatia spunand ca el nu va trai mai mult de 13 ani (7-13 ani fiind durata de viata a unui iepure). Un om traieste peste 70 de ani. Pentru simplificarea calculelor, spune ca un iepure ca el traieste 13 ani, un om 65. Adica de MINIMUM 5 ori mai mult. Drept urmare, o luna din viata unui iepure inseamna cinci luni din viata unui om. Consecinta este ca cele 6 luni se transforma, in cazul lui, in … aproximativ o luna si jumatate. Cam cat avea el. Ma rog, ca numar de saptamani, estimand ca o luna are 4 saptamani, pentru a te inscrie aveai nevoie de 24 de saptamani, el avand deja, transformand in saptamani omenesti, deja 30. Deci corespundea.

Isi incheie argumentatia spunand ca a mai vazut el o exceptie de la regula, atunci cand dupa SuperBlog 2017 un SUPERblogger, Emil Calinescu, a participat la o proba speciala cu un alt blog decat cel cu care fusese inscris in competitie. Atunci s-a putut face o exceptie, pentru Peter Iepurasul de ce sa nu se poata? Intr-un final, decide sa faca si un sondaj. Sa decida comunitatea.

Organizatorii, desi initial se mentinusera fermi pe pozitie, cedeaza si-l inscriu pe Peter in concurs.

Un indemn interesant, primit de la un SuperBlogger din Oltenia: n-o face de oaie, Peter! Peter Iepurasul a raspuns doar cu un haha dat comentariului.

Momentul 5 – Castigarea SuperBlog

Fiind vorba de un iepuras genial, reuseste sa castige competitia. Atunci isi intra in rol … haterii.

– Ar trebui anulat premiul, nu avea voie sa participe. Toate articolele sunt nule.
– Da, asa e, cine a mai vazut iepure sa scrie pe blog?
– I-au dat premiul de mila. Dar ne-au sfidat pe toti.
– Eu 85 de puncte, Iepurele 99? Astia-s bat joc!
– E ULTIMA OARA cand particip. Asa ceva nu s-a intamplat niciodata!
– Iepurele stie traduceri, stie alte tari, stie ce e cu produsele de ingrijire… Pe bune?

De suparare, Peter Iepurasul anunta: voi participa la gala. Cine va dori sa faca o poza cu mine va trebui sa plateasca: un banner cu blogul meu timp de 1 luna de zile.

V-as povesti si cum a decurs acea gala, dar aproape am depasit numarul de cuvinte. Va mai spun doar ca filmul pentru intreaga familie Peter Iepurasul intra in cinematografele patriei din 30 martie (adica de azi), fiind distribuita in Romania de InterCom Film, iar acest articol a fost o proba in cadrul Spring SuperBlog 2018. Din simpatie pentru iepuras, nu pentru mine, ati putea distribui, comenta si placea acest articol.

 

7 thoughts on “Daca as fi un iepuras blogger. Peter Iepurasul punct eu.

  1. Inscrierea la SuperBlog. Cea mai inteleapta decizie. Acum cred ca urmeaza ca Peter, Iepurasul cel viteaz, sa castige concursul! Succes!!

Lasă un răspuns