Dan Pavel: Articol Minunat! AM ZIS!

Articol Minunat! AM ZIS!

 

Draga cititor de minunat.eu, am fost … „provocat“ de Emil cel Minunat sa scriu un articol „Guest Post“ despre CE INSEAMNA Minunat!

Nu cred ca ai de unde sa ma cunosti, numele meu este Dan Pavel, sunt un “praz bobinat” adica tata Oltean si Mama Moldoveanca 🙂 . Ca si meserie sunt FizioKinetoterapeut. De ceva vreme locuiesc si muncesc in Germania, tara adoptiva pentru mine.

Aici are loc si actiunea intamplarii intamplate … (nu imi dati in cap va rog). Doar citeste mai departe si o sa te minunezi 140%!

Muncesc de putina vreme intr-un spital din Germania, aici am intalnit o groaza de oameni frumosi si mai putin frumosi. Astazi am sa va povestesc de o intamplare reala cu o doamna trecuta bine de a 3-a tinerete (undeva la 80+ de ani) , o pacienta de a mea, nemtoaica 100%.

Am ajuns in salonul dansei la indicatia medicului de a mobiliza pacienta, de a face cateva exercitii pentru respiratie si alte cateva exercitii pentru cresterea fortei musculare, forta musculara pierduta in urma multiplelor operatii.

Am gasit in salon o doamna cu o privire pierduta, m-am prezentat si i-am explicat ca sunt Kinetoterapeutul dansei si ce am de gand sa fac pentru dansa (exercitii de respiratie, usoare mobilizari nimic GREU). Cu aceeasi privire pierduta si cu vocea aproape sugrumata de grelele operatii prin care tocmai trecuse scumpa mea doamna, imi spune ca NU mai are putere sa faca NIMIC din tot ce ii zic eu!

O rog sa isi acorde ragaz, sa traga aer in piept si sa incerce sa aiba incredere in mine pentru ca tot ceea ce vom face IMPREUNA, are decat sa o ajute sa treaca mai usor peste unele din problemele pe care le are! Incepem terapia prin usoare exercitii de respiratie, mai povestim despre una despre alta, ii spun ca nu sunt de prin zona, ca vin din Romania, aici intervine dansa si imi spune ca, cand era tanara a fost si ea in Romania, la Marea Neagra! Ce bine s-a simtit alaturi de romani si cat de mult i-a placut sejurul din Constanta! Isi aducea aminte cu detalii incredibile despre faleza din Constanta, despre Cazinoul plin de glorie si lumina, despre oamenii draguti din TOATA lumea! A precizat ca si-ar si forit sa mai ajunga macar o data inapoi in Romania, dar Viata, vremurile s-au schimbat si nu a mai ajuns pe taramul pe care il descria cu mare drag!

Am reusit sa ne ridicam din pat, cu pasi mici si indrumarea ca sunt alaturi de dansa am pasit pe coridor, o tineam de cot pentru a ii oferi siguranta si incredere in propriile puteri.

Am ajuns pana la intrarea in spital. Afara era o zi frumoasa, cu soare, cativa nori se jucau pe cer. I-am zis:

  • Haideti sa luam o gura de aer proaspat, afara sunt cateva bancute si putem sa facem o pauza acolo!

Cu stoicism s-a conformat si ne-am continuat drumul afara! Ne-am asezat pe banca din fata clinicii si am continuat povestirile, mi-a spus ca are 5 copii, ca toti sunt la casele lor cu proprii copii, ca are 16 nepoti frumosi dar care sunt la departare de orasul unde locuieste dansa!

Afara am mai jonglat cu gandurile dansei, am mai facut cateva exercitii, chiar a ras cu pofta!

Dupa cateva minute de aer proaspat ne-am indreptat inapoi catre salonul dansei. Pe drum am mai poposit putin pentru a-si trage sufletul chinuit de vremuri si problemele batranetii.

Ajunsi inapoi in salon, am primit cel mai minunat compliment din viata mea!

Cu acelasi glas pierdut, dar cu ochii plini de lumina mi-a spus:

„- Unde ai fost tu Ingerule pana acum?”

Cred ca iti inchipui minunat cititor de blogosfera, caci, mainile mi-au inceput a tremura, glasul meu a devenit la fel de pierdut ca al dansei! Abia am reusit sa imi stapanesc lacrimile de emotie, si cu greu i-am multumit pentru frumoasele cuvinte!

Sa revenim la caprele noastre, caci si eu la randul meu sunt blogger, posesor de www.capramea.blogspot.com (Blogu’ lu’ Geordan) si sa va multumesc, caci cu TOTII suntem la un moment dat din viata noastra MINUNATI!

O vorba buna, un zambet, o clipa din timpul nostru pretios … toate acestea inseamna MINUNAT!

Sper ca nu am plictisit pe nimeni cu acest articol si va indemn sa incercati sa deveniti niste Ingeri Minunati acelora care au nevoie de ajutorul vostru neconditionat!

Multumesc si prea minunatului Emil pentru provocarea aceasta!

Al vostru Dan Pavel si CapraMea 😀

Dan Pavel
Articol MINUNAT scris de Dan Pavel 🙂

1 thoughts on “Dan Pavel: Articol Minunat! AM ZIS!

Lasă un răspuns