De ce e bine ca s-a introdus taxa anuala pentru domeniile .ro

Taxa anuala pentru domeniile .ro este ceva ce trebuia introdus de mult timp. De la inceput chiar. Am fost printre ultimii care a introdus asa ceva. Oare la ce s-or fi gandit guvernantii nostri cand au bagat acea taxa pe viata?

Pe scurt, motivele pentru care ma bucur sunt urmatoarele:

  1. S-au deblocat o tona de domenii. Venea un nene, isi facea un magazin, ii facea site, magazinul dadea faliment dupa 1 an. Domeniul, insa, ramanea blocat. Nu era vina omului, doar ca deseori omul nu putea fi contactat nicicum. Poate se reprofilase complet si nu mai avea nici macar adresa de email. Macar de-ar fi fost vreo modalitate prin care sa fie sanctionati cei care tin blocate domeniile, fara sa le foloseasca.
  2. S-a oprit specula cu domenii. Unii vedeau cumpararea de domenii ca pe ceva de viitor. O investitie buna. Povestea cineva la un moment dat ca luase 20 de domenii. Vanduse 3, era deja de mega-profit. Celelalte 17 erau in asteptare. Spunea ca si daca le da degeaba tot era pe profit. Revin, deci, la punctul 1, la ultima fraza de acolo.
  3. Am intrat in randul lumii. Eram pur si simplu SINGURII care aveau acea taxa pe viata. Nu ar trebui sa fie un argument in sine, stiu asta. Dar tot ma intreb de ce dracu’ eram noi diferiti?
  4. Orice blogger, cat de mic, stie un principiu: cel mai greu e sa platesc taxa aceasta in primul an. Ulterior blogul incepe sa produca, nu mai e asa greu. Drept urmare, investitia era de fapt o piatra de moara pentru multi pustani. Acum, pe langa faptul ca aceasta taxa anuala este accesibila, mai sunt disponibile si diverse de domenii .ro ieftine. Deci isi poate face lejer un blog chiar si un elev de liceu cu banii sai de buzunar. Ca blogurile nu mai sunt la moda, elevii preferand vlogurile, e cu totul altceva.
  5. Nu in ultimul rand, aceasta taxa anuala pentru domeniile .ro  va face ca din ce in ce mai multe firme sa isi faca site pe .ro si nu pe .eu sau .com. Sunt firme romanesti, cu site-uri in limba romana, insa au adresa cu .eu. V-ati intrebat vreodata de ce sunt atatea site-uri si bloguri .eu in romaneste? E drept, EU inseamna altceva in romaneste. Eu, unul, d-aia mi-am facut cateva bloguri cu .eu. Insa ca firma da mult mai bine un .ro. Si ca seo, bineinteles.

In cazul meu, taxa anuala pentru domeniile .ro a adus si chestii rele: am 11 bloguri, facute cam in toate perioadele anului, drept urmare cam in fiecare luna am ceva de plata. Fie un domeniu, fie un hosting. Ceva-ceva tot e de plata. Eh, asta e, ma descurc, nu ma plang.

In plus, ROTLD-ul romanesc are un meniu oribil, drept urmare, ca sfat, daca va puteti inregistra domeniu prin intermediul firmei de hosting, va sfatuiesc s-o faceti. S-o inregistreze pe numele vostru, asta da, dar sa faceti reinnoirea prin intermediul lor. E mai ieftin si mai usor.

Astept si parereri voastre despre taxa anuala pentru domeniile .ro . Stiu ca articolul acesta vine foarte tarziu, dar poate e mai bine. Poate asa vedem cu adevarat EXPERIENTE si nu chestii gen MA ASTEPT SA … Poate-i mai bine asa (cel putin asa am gandit articolul).

Lasă un răspuns