De la altii: Baterie sau acumulator reincarcabil?

Baterie sau acumulator reincarcabil?

 

Bateriile ne acapareaza viata, intr-un mod bun sau rau, depinde din ce perspectiva privesti: ne ofera avantaje enorme alimentand tot soiul de aparate casnice care ne usureaza viata, dar in acelasi timp depindem enorm de ele, iar cand se termina, parca mereu se termina la un moment nepotrivit. Ei bine nu bateria e de vina, este un produs comsumabil, este si normal sa se termine. Cat de repede se va termina depinde de tipul bateriei si de cat de multa energie consuma aparatul pe care il alimenteaza. Pentru orice aparat gasesti o baterie la la E-acumulatori.ro, ai aici o gama larga de baterii, de diferite tipuri, de diferite marimi si desigur la diferite preturi.

Cand cumperi o baterie trebuie sa te gandesti in principiu la urmatoarele lucruri: cat costa bateria si pentru ce aparat ai nevoie de ea. Acesti doi factori marcheaza raportul dintre investitia ta financiara in baterie si cat va dura ea. Poti sa dai cativa lei in plus si sa pui bateria intr-un aparat cu un consum mic si sa tina luni bune, sau iei o baterie mai ieftina, o pui intr-un aparat cu consum ridicat si in cateva zile e gata. Idee este ca bateria se va termina, e inevitabil, important este ca investitia ta sa fie proportionala cu durata ei de viata.

Intre diferite optiuni de pe piata sunt doua tabere mari, baterii consumabile si acumulatori reincarcabili. Din nou trebuie sa aplici si aici cele doua principii.

  • cat costa bateria?
  • cat dureaza bateria?

Un acumulator reincarcabil costa mai mult decat o baterie normala, dar este reincarcabil dupa cum ii zice si numele, insa si acesta este limitat, are un numar limitat de reincarcari. Si aici mai apare si disconfortul creat cand trebuie sa pui acumulatorul la incarcat – pana cand se incarca el, cine alimenteaza aparatul acela?

O baterie consumabila este mai ieftina ca un acumulator reincarcabil, poate tine la fel de mult sau chiar mai mult ca un acumulator reincarcabil si cand se termina o arunci si o inlocuiesti direct fara sa trebuiasca sa astepti sa se incarce. Iar bateriile sunt pe piata intr-o varietate mult mai mare, in marimi si voltaj, decat acumulatorii reincarcabili.

Atat bateria cat si acumulatorul reincarcabil au puncte forte si puncte slabe; ca sa alegi intre aceste doua tipuri trebuie sa le compari si sa te gandesti ce este mai important pentru tine si ce fel de persoana esti. Ai rabdare si iti place sa investesti pe termen lung sau vrei aici si acum? In orice caz, baterii de orice tip, fie pentru obiecte casnice sau pentru laptopuri si masini gasesti la magazinul online E-acumulatori.

Baterie sau acumulator reincarcabil? – articol venit de la magazinul online E-acumulatori

Lasă un răspuns