De la altii: Care e rolul citatelor motivaţionale

Astazi o prezenta noua pe acest blog. Desi reprezentanti ai site-ului bibliocarti.com au mai scris (in frunte cu boss-ul acestui site), domnisoara Andreea Dumitru este la prima vizita pe acest blog. Sa-i uram bun venit zic. Care este rolul citatelor motivaţionale?  Andreea, ai legatura:

 

Tu ştii care e rolul citatelor motivaţionale?

Sunt Andreea Dumitru, membru al echipei Bibliocarti.com  şi în acest guest post o să dezbatem puţin acest subiect interesant, subiect la care vă invităm să-l dezbatem împreună în secţiunea de comentarii de mai jos.

Ce sunt citatele? Sunt cuvinte scrise atent, ce ascund timid întreaga experienţă a autorului, sunt cuvinte uşor de tălmăcit menite să ne destăinuie secretul  fericirii.

De ce iubim citatele motivaţionale? Ei bine, în ciuda ideii generale că sunt doar cuvinte scrise în bold, cu  litere de-o şchioapă, pe un fundal ce rareori are legătură cu mesajul transmis, citatele sunt iboldul nostru spre fericire. Ele reprezintă modul subtil al hazardului de a ne spune că putem fi mai buni, că putem reuşi, că suntem demni de orice. Iar de nu crezi încă în hazard, ar trebui, fiindcă citatele motivaţionale sunt adresate celor ce au nevoie, atunci când au nevoie.

Căutăm deseori motivaţie în cuvinte, de aceea cerem sfaturi prietenilor, iar cum cărţile ne sunt prieteni statornici (Mihail Sadoveanu) avem la îndemână sfatul cel mai pur, din cel mai nesecat izvor.

De ce avem nevoie de motivaţie? Răspunsul e simplu şi la îndemâna oricui, căci motivaţi, reuşim orice. Motivaţia este un lucru esenţial, pntru că în pofida oricărui talent, incapacitatea de automobilizare determină mediocritatea.

Avem nevoie de un imbold din exterior pentru a ne putea mobiliza. Avem nevoie de un sfat, de un cuvânt care să ne facă să medităm asupra noastră, asupra condiţiei în care ne aflăm, asupra condiţiei în care putem fi.

Acesta e rolul citatelor motivaţionale. Ne oferă impulsul necesar automobilizării. Iar cel mai bun citat motivaţional este Să faci ce-ţi spune inima , căci ea sigur nu va greşi.

1 thoughts on “De la altii: Care e rolul citatelor motivaţionale

Lasă un răspuns