De la altii: Carti despre ezoterism – intrebari si raspunsuri

Carti despre ezoterism – intrebari si raspunsuri

 

Ezoterismul este un domeniu, un concept ce prezinta interes pentru multa lume si ofera confuzie, in acelasi timp. Multi sunt interesati de invataturi ezoterice, de lucrurile neobisnuite, chiar supranaturale (pe care le contine si le promoveaza), insa nu stiu exact cat de departe se intinde acest domeniu al ezoterismului. Ca sa afli exact cu ce se ocupa, ce idei, invataturi contine ar trebui sa citesti cateva carti despre ezoterism, insa inainte sa ajungi acolo, am sa iti fac o mica introducere a ce inseamna ezoterismul si la ce te poti astepta.

Dex-ul ne spune ca ezoterismul este transmiterea unei doctrine filosofice, a unei invataturi unui numar restrans de initiati, insa putem spune cu siguranta astazi, ca initiatii nu mai sunt restransi, deoarece accesul la informatie a dus la raspandirea ideilor, notiunilor, conspiratiilor ezoterice intr-un ritm alert. Ezoterismul in sine, ca si cuvant inseamna din interior, adica face referire la cunostinte si invataturi pe care le castigi prin anumite fenomene spirituale, accesibile doar pentru cativa, in opozitie cu cunoasterea exoterica, care este disponibila tuturor oamenilor.

Misterul ezoterismului este unul din motivele pentru care foarte multi oameni sunt interesati de acest domeniu iar faptul ca in ezoterism gasim concepte oculte, doctrine simbolice, metafizice il fac un domeniu si mai palpitant. Cartile despre ezoterism pot nu doar sa iti ofere raspunsuri la intrebari la care poate nici nu te-ai gandit, dar pot sa iti ofere intrebari referitoare la subiecte la care nu te-ai gandit.

Subiectele acestor carti despre ezoterism cuprind o gama larga de domenii, de la teorii despre crearea lumii, despre ce este cunostinta adevarata la variante de istorii secrete, mituri si mistere invaluite intr-o manta de mister. In ezoterism o sa gasesti religie, samanism, paganism, notiuni noi si vechi, reinterpretate, puse in perspective diferite, practic tot ce tine, sau tot ce are un anumit nivel de supranatural, ce poate trece dincolo de tarmul realitatii obiective, va fi intr-o carte despe ezoterism. Daca vrei sa stii mai multe, trebuie sa cunosti, adica sa citesti carti despre ezoterismvezi colectia de pe PravaliaCuCarti!

Lasă un răspuns