De ce este BCA-ul un material ecologic 100% – cateva raspunsuri
Despre ingredientele BCA si folosirea resurselor naturale
BCA-ul este un material de zidarie pur mineral, fabricat din nisip, apa si var. Aceste materiale naturale sunt componente majore ale scoartei terestre si pot fi gasite in cantitati aproape nelimitate, in intreaga lume. Iar din moment ce sursele acestor materii prime sunt practic inepuizabile, mediul inconjurator nu este jefuit de resurse de neinlocuit. Aceste materii prime sunt prelucrate si procesate pentru a furniza un material de constructie cu un numar mare de pori de aer – BCA. Datorita proceselor speciale de hidratare, aceste amestecuri de materii prime cresc, ducand la productii rentabile. Despre solutiile de zidarie BCA poti citi aici.
Mai mult de atat, in timpul procesului de fabricare nu se elibereaza produse sau substante toxice mediului inconjurator. Se asigura de asemenea eliminarea pierderilor de materii prime, in timpul procesului de taiere, prin refolosirea acestora in amestecul initial. De asemenea, energia este economisita si in procesul de intarire, aburul fierbinte folosit in autoclave fiind recuperat pentru refolosire. Acest proces avansat, din punct de vedere tehnic, conserva astfel resurse de energie pretioase.
Alte aspecte ecologice, pe termen lung
Greutatea redusa a blocurilor si panourilor de BCA sunt de asemenea caracteristici foarte favorabile mediului inconjurator. Usurinta cu care acest material de zidarie e taiat, aranjat si asezat, cu mai putina energie fizica, permite reducerea consumului de combustibili (din partea diverselor masini).
Proprietatile de izolare termica, ce depasesesc cele mai multe materiale de constructii, fac din BCA o sursa de economie pentru proprietari – acestia se bucura astfel de o eficienta termica aparte.
Asadar, am afla in acest articol ca BCA-ul e realizat doar din materii prime naturale, printr-un proces ce necesita un consum scazut de energie; mai mult decat atat, in urma acestuia nu se emana substanta sau gaze toxice, poluante. Se reduce astfel atat consumul de energie termica, cat si emisiile de dioxid de carbon. De asemenea si procesele de transport, prelucrare, montare, joaca un rol aparte; nu in ultimul rand, durabilitatea sa si proprietatile sale de izolare termica, fac din BCA o alegere excelenta pentru cei care cauta un material ecologic, natural si nu in pe ultimul loc, economic! Pentru mai multe informatii legate de avantajele utilizarii de BCA pentru case si blocuri, intra aici!