De la altii: Examenu ECG

Examenu ECG

 

Examenul ECG este un test care verifica activitatea electrica a inimii. Este o modalitate accesibila de a face acest lucru, rezultatul este imediat, iar pacientul nu prezinta nici un fel de disconfort in timpul procedurii. Aparatele ECG precum cele disponibile aici, exista in fiecare cabinet medical, tocmai din motivele enuntate, orice control medical de baza va include si un test ECG.

Examenul ECG poate sa :

  • afle cauza durerilor din piept, acestea pot fi cauzate de inflamarea pericardului sau datorita anginei.
  • descopere simptome ale afectiunilor cardiace
  • verifice grosimea peretilor inimii

 • controleze modul in care functioneaza un anumit tratament
 • verifice starea aparatelor implant, precum peacemaker-ul

Insa, un test ECG va arata doar simptomele prezente in perioada in care se face testul, daca un anumit simptom nu se prezinta in aceea perioada atunci modul in care se comporta inima in acel punct nu poate fi observat. Din aceasta cauza exista mai multe tipuri de examen ECG:

 • monitorizarea Holter, acest tip de examen ECG se desfasoara intr-o perioada de 24 de ore. Electrozii de pe piept sunt conectati la un aparat de inregistrare mobil, purtat de pacient. In timpul examenului pacientul tine o lista cu activitatile si simptomele pe care le are, aceasta lista va fi comparat de catre medic cu rezultatele prezentate.
 • inregistrare event, aceasta este asemanatoare cu cea Holter, insa in acest caz se inregistreaza ritmul inimii doar cand simptomele sunt prezente. Acestea pot fi analizate de catre medic ulterior.
 • test stres, aceasta forma de examinare este folosita daca simptomele de regula se prezinta in timpul activitatilor fizice intense. Practic, se face un text ECG in timp ce pacientul foloseste o banda pentru alergat sau o bicicleta stationara.

Folosind aceste metode de monitorizare, identificarea unor simptome clare si mai important a cauzelor acestor simptome devine mult mai usoara. ECG-ul este o procedura neinvaziva, cu un cost redus si cu beneficii substantiale, sub forma informatiilor pe care medicul le primeste despre starea pacientului. Metodele prezentate mai sus permit ca examenul ECG sa se realizeze in diverse conditii pentru obtinerea de informatii despre starea inimii in mai multe situatii.

Lasă un răspuns