De la altii: Royal Canin Giant Junior – o dieta corespunzatoare pentru cateii de talie mare

Royal Canin Giant Junior – o dieta corespunzatoare pentru cateii de talie mare

 

Toti cainii, toate animalele de companie au nevoie la fel ca si noi de o alimentatie potrivita pentru a se putea dezvolta corespunzator, de a fi sanatosi si fericiti. Un catel rotunjor si grasut este foarte dragut, dar in acelasi timp este un viitor caine adult cu probleme de dureri cronice si artrita. Cauza acestui lucru este simpla – nutritia nepotrivita.

Fiecare rasa in parte are nevoie de o dieta anume, are nevoie de proteine, vitamine si minerale in anumite cantitati, iar in perioada de crestere regimul cateilor este si mai important. Tot ce se intampla cu ei in aceasta perioada are efecte si consecinte in viata sa adulta. Nu este vorba doar de cat de des sunt hraniti cateii sau cat de multa mancare, ci si de ce mancare primesc. Pentru cateii de talie mare exista mancare speciala, precum mancarea de la Royal Canin Giant Junior, o gasesti la PentruAnimale.ro. Acest tip de mancare este creata special pentru cateii de talie mare aflati in perioada de crestere, primesc astfel doar ce au nevoie din punct de vedere nutritional, pentru a se dezvolta corespunzator si sanatos.

Cresterea rapida ofera foarte multe ocazii pentru a face greseli, acesti caini de talie mare, cresc repede, asta inseamna ca sistemul lor osos, incheieturile oasele, tesuturile, muschii, toate se dezvolta intr-un ritm foarte alert. Acest proces necesita o baza adecvata, baza pe care o regasim doar in alimentatie.

Majoritatea nutritionistilor sunt de parere ca rasele de  caini de talie mare au nevoie in perioada de crestere de o dieta cu cel putin 30% proteine, in dieta lor trebuie sa primeasca si calciul necesar pentru dezvoltarea oaselor, vitaminele pentru dezvoltarea muschiilor si tesuturilor, iar aici trebuie sa se ia in calcul si suplimentele pe care le mai primeste catelul ocazional, este inevitabil sa nu primeasca ceva bunatati.

Daca ai un catel de talie mare, in principiu trebuie sa fii atent la ce mananca catelul tau, ce ii dai tu de mancare, ce ii dau ceilalti membrii ai familiei, un catel este ca si un copil, va manca tot ce va primi, chiar daca este satul. Trebuie sa ai grija sa fie hranit corespunzator, astfel va creste nu doar mare, dar va fi si sanatos!

Royal Canin Giant Junior – o dieta corespunzatoare pentru cateii de talie mare – articol primit la deja celebra adresa contact arond emilcalinescu punct eu. Daca doresti ca si al tau articol sa apara pe unul dintre blogurile mele, nu ezita sa ma contactezi. Salutari MINUNATE tuturor!

 

Lasă un răspuns