Denisa Aricescu: Normalul timpurilor noastre

Normalul timpurilor noastre

 

Bună, mă numesc Denisa Aricescu, iar blogul meu este acesta :  http://rosedeny.wordpress.com Lăsând la o parte poeziile, parcimoniile sau tot ceea ce îmi place să scriu, astăzi aş vrea să va vorbesc puţin despre cât de mult înseamnă pentru mine un cuvânt. Şi nu, nu orice cuvânt. Aşadar, voi lua ca exemplu următoarea situaţie.

Cu toţii avem zile când soarele stă ascuns după draperii sau pur şi simplu e ocupat cu grădinăritul cerului sau cu plantarea stelelor, mai puţin ocupat de feţele noastre. Ne întristăm şi dimineţile devin instantaneu mohorâte. Gândurile şi ele, încep să se rotească şi în noi e un amalgam de stări… şi deşi vrei să rămâi doar tu cu tine pentru toată ziua, eşti nevoit să ieşi din casă, fie pentru a lua aer, fie că trebuie să mergi la şcoală, facultate sau serviciu.

Chiar dacă nu poţi trece imediat peste ceea ce te frământă, zâmbetul trebuie afişat, prins în colţurile gurii şi întins cât se poate de mult în toate părţile. Ei bine, sunt persoane care uită să facă asta sau mai simplu, nu vor. Toate grijile lor se manifestă cu cei din jur, prin modul în care-şi desfăşoară activitatea. Şi de ce? Pentru că dispare controlul asupra cuvintelor, asupra gesturilor şi încet-încet comunicarea devine dificilă şi ineficientă cu persoanele aflate în contact. Iar tu, cel care stai deoparte sau cel care trebuie să interacţionezi cu astfel de persoane  pentru un anumit serviciu ( cum ar fi efectuarea plăţii unei facturi) îţi vine să faci stânga împrejur şi să laşi orice lucru nerezolvat( factură neplătită) pentru următoarele zile şi asta pentru că te aştepţi ca cei care sunt angajaţi fix pentru aşa ceva să îţi vorbească pe un ton potrivit şi să nu spele orice cuvânt de căldură.

Des eşti prins în astfel de situaţii. Des te aştepţi la un “ mulţumesc”, “ te rog”, “îmi cer scuze” şi de ce nu, “îmi pare rău”. Dar asta se întâmplă foarte rar şi totuşi, continui să aştepţi. Dar tu, nu înceta să oferi, oferind nu primeşti, oferind te mulţumeşti în primul rând pe tine. E minunat să fie aşa şi asta pentru că a fi normal, a devenit a fi minunat în normalul timpurilor noastre. Toate cele bune va doresc!

Denisa Aricescu

Normalul timpurilor noastre – articol scris de Denisa Aricescu.

 

 

3 thoughts on “Denisa Aricescu: Normalul timpurilor noastre

  1. Interesant ceea ce a scris denisa in randurile de mai sus,insa motivul zambetului in coltul gurii cred ca il cunoastem cu totii.O cunosc pe denisa stiu ca este un copil inteligent locuieste sau vine dintr-un loc unde ma gandesc eu oamenii au uitat de zambet.Succes Denisa!!!

Lasă un răspuns