Drumul cu autocarul poate fi misto in compania potrivita

Drumul cu autocarul poate fi misto in compania potrivita

 

In anul 2016 exista 3 optiuni atunci cand pleci undeva mai departe: autocar, tren si avion. Plus, bineinteles, masina personala. Avionul e din ce in ce mai ieftin, trenul e din ce in ce mai jalnic, in Romania cel putin, asa ca optiunile se reduc destul de mult.

Din ce in ce mai multi aleg avionul, spunand ca e cel mai bun mijloc de transport: ieftin, sigur (atat cat poate fi de sigur un avion) si rapid. E drept, la avion depinzi foarte mult de cand iei biletele.

Si, totusi, autocarul de ce este exclus? Din cauza firmelor fantoma care angajeaza piloti si nu soferi? Sa va dau eu 3 argumente in favoarea autocarului. Si ma refer nu doar la un drum Bucuresti – Timisoara ori Bucuresti – Cluj, ci si la un drum Bucuresti – Londra ori, de ce nu, Suceava – Londra (vedeti exact de ce la final). Asadar:

autocar-nicktrans2

Aeroporturile sunt departe

 

Vorbesc serios: cand calculati pretul mersului cu avionul puneti si cum ajungeti pe cele 2 aeroporturi (4 drumuri). Daca are cine sa va duca la aeroport si cine sa va ia de acolo e ok, altfel e destul de problematic.

 

Mai bine astept in autocar, pe scaun, decat sa stau la 3 cozi in aeroport

 

De la Bucuresti la Cluj nu faci doar 45 de minute. Mai trebuie sa pui macar 2 ore, daca nu 3. Pe alea nu le socoteste nimeni si nu inteleg de ce.

Cozile de la aeroport mi se par inumane. Prefer oricand sa stau 3 ore in autocar, blocat in trafic, decat o ora la o coada din aeroport. Nu doar ca stau in picioare, dar stau inghesuit, printre nervi si mirosuri dubioase. Nu ca in autocar n-ar fi, insa macar in autocar oamenii-s dau jos geaca, nu transpira precum transpira cei care stau cu haina groasa la coada.

 

Cu autocarul e mai fun

 

Excursiile cu clasa se faceau cu autocarul, nu cu avionul. Daca e un grup mai mare, de 5-6 persoane, autocarul mi se pare perfect. In alte tari as zice si trenul, in Romania, dupa cateva experiente cu trenul, zic ca trebuie sa-l evit pe viitor.

autocar-nicktrans

Vrei bilete autocar international ieftine, intr-un autocar sigur si confortabil? Incearca NickTrans, companie de transport care activeaza in 3 orase din Romania: Suceava, Radauti, Botosani.

Ah, si era sa uit: stiti cate chestii misto puteti face intr-un drum d-asta lung cu autocarul (precum si cu trenul)? Va puteti juca (eu am jucat Football Manager cam tot drumul Bucuresti – Arad si retur), puteti citi, puteti asculta muzica, puteti socializa cu colegii de langa voi. Si nu e ca la avion, acolo toata lumea e tacuta, nimeni nu vorbeste cu nimeni.

Asadar, Drumul cu autocarul poate fi misto in compania potrivita. Eu zic ca e o optiune de luat in seama. Salutari MINUNATE tuturor!

 

Lasă un răspuns