Edituri MINUNATE

Cati dintre voi ati mai fost, in ultima perioada, intr-o librarie clasica? Stiti voi, intr-una din aia unde te invarti printre carti si alegi o carte in functie de… Era sa zic in functie de cuvintele cheie. Minunatele cuvinte cheie.

Nu, acum este la moda sa cumperi de la o librarie online. De ce musai de la una online? Pai as zice din N motive, dar as mai adauga unul: rusinea de a intra intr-o librarie. Paranteza legata de asta. Asteptam un amic saptamanile trecute. Urma sa mergem la teatru. Intalnirea era la universitate. Am ajuns mai devreme, deci am dat si eu pe la libraria Eminescu. Minunata librarie Eminescu. Cand ma suna si ma intreaba unde sunt are un soc: CE CAUTI IN LIBRARIE? Chiar, ce as putea cauta intr-o librarie?

Pe internet vor conta in viitorul apropiat foarte mult autorii si editurile. Pe bune. Si se vor vinde foarte bine cartile pe baza carora s-au facut filme. Voi credeti ca Atlasul Norilor s-ar fi tradus in romaneste daca nu ar fi aparut filmul? Filmul ala atat de lung si atat de incalcit. Si atat de supra-apreciat.

Sa vedem acum cum sta cu cartea scolara. Vi s-a intamplat vreodata sa aveti nevoie de o carte pentru lucrarea voastra (licenta, dizertatie) si sa nu stiti ce sa cumparati? D-acu inainte, cu mediul asta online, probabil va veti orienta dupa editura. Daca e vorba de Editura Polirom (pe stiintele astea sociale cica-s cei mai tari) e clar ca acea carte va fi buna. Sau ma rog, voi aveti siguranta (macar partiala) ca acea carte este buna. Ramane de vazut cum este intr-un final.

Nu stiu daca librariile clasice vor muri, dar e clar ca cele online vor castiga din ce in ce mai mult teren. Probabil la un moment dat se vor echilibra lucrurile.

Salutari MINUNATE tuturor !

Lasă un răspuns