Engleza este limba oamenilor de afaceri!

Engleza este limba oamenilor de afaceri, desi nu sunt deloc singurii care au nevoie de aceasta limba. Multi spun ca limba engleza a ajuns absolut indispensabila in ziua de astazi. Iar domeniul business, al afacerilor, le cuprinde cumva pe toate.

Caci poti avea o afacere in domeniul HORECA (unde, fiind vorba si de straini, e clar de ce trebuie limba engleza), in domeniul agriculturii, in domeniul tigarilor electronice, dar poti vinde si produse alimentare. Da, ati citit bine: poti avea un magazinas mic, de cartier, de unde omul sa se aprovizioneze mai repede.

Orice ai avea, limba engleza este absolut necesara. Engleza este limba oamenilor de afaceri, iar tu, indiferent de afacere, trebuie s-o cunosti. Doar ca, si aici vine a doua problema, CAT DE BINE trebuie sa o cunosti. Si CE anume din ea trebuie sa inveti.

Unii oameni au impresia ca stiu engleza din ce au auzit la televizor ori la cinematograf. Din filme ori din desenele animate. Celebrul Cartoon Network a invatat pe multi engleza.

Doar ca, vedeti voi, copiii care se uitau la Cartoon Network se duceau apoi si la scoala. Ei invatau engleza din auzite, dupa ureche, ca lautarii, insa invatau la scoala si bazele ei. O invatau temeinic. Nu se bazau doar pe ce auzeau la televizor. Nu se bazau doar pe Dexter ori pe Scooby Doo.

Pentru multi, Cartoon Network nu a fost locul unde au invatat limba engleza, ci locul unde au folosit-o, locul unde au exersat-o, locul unde au perfectionat-o. Nu aveau cu cine sa vorbeasca in engleza, nu aveau unde s-o auda, asa ca desenele animate au fost realmente educative.

Revenind la oamenii de afaceri, daca acestia nu au studiat limba engleza in scoala le va fi foarte greu sa se descurce  Pe de-o parte, le va fi foarte greu sa converseze cu cineva, chiar si presupunand ca ar intelege, macar partial, ce vorbesc altii. Pe de alta parte, filmele si desenele animate te invata sa auzi si sa intelegi limba engleza, nicidecum s-o citesti. Asa ca nu vor putea sa citeasca fie un document, fie ceva de pe internet.

Engleza este limba oamenilor de afaceri Cambridge
Uneori e foarte util pur si simplu sa stiti unde va aflati. Este posibil sa NU STITI ca NU STITI.

Stiu, veti spune ca exista Google Translate ori alte instrumente de traducere. Ceea ce e adevarat. Doar ca sunt insuficiente. Incercati sa traduceti ceva cu Google Transl ate stiind limba engleza. Ati putea trimite/transmite cuiva textul acela? V-ati putea baza pe el? Evident ca nu.

Google Translate este un instrument util, este folosit inclusiv de cei care stiu limba engleza, insa nu este deloc suficient. De pilda, am un prieten care lucreaza pentru un celebru site din Romania. Nu-i dau numele. Rolul sau este sa traduca stiri de pe nisa respectiva. Foloseste Google Translate, insa slefuieste apoi textul. Il face sa sune romaneste si are grija ca in punctele cheie traducerea sa fie fidela. Textul sau transmite exact ce voia sa transmita si textul original.

Ma rog, cica exista instrumente mult mai bune, care traduc mai fidel, multe dintre ele cu plata. Nu le-am testat, nu v-as putea spune cat de eficiente sunt.

Apropo, sper ca sunteti familiarizati cu termenul de „false friends”. La orele de engleza, in special in clasele mici, am fost innebunit cu acest termen. Cel mai celebru „prieten fals” este „library”, care inseamna biblioteca si nu librarie. Bookshop este libraria, pentru cine nu stie. Sau, ma rog, pentru cine nu stie si ii este lene sa caute pe Google.

Nu in ultimul rand, fiecare nisa, inclusiv cea de business, are particularitatile sale. Incercati sa cititi o carte de economie, de marketing ori de management in limba engleza si vedeti daca va descurcati. Multi oameni care stiu engleza au problema. Invers, multi oameni cu o engleza mai slaba, mai precara, daca sunt din domeniu, se descurca mai bine. E drept, daca ai baza, daca ai invatat limba engleza la vremea ei, iti este foarte usor sa inveti termenii specifici.

Asadar, afaceristii care vor sa invete limba engleza pot intra cu incredere pe urmatoarea adresa: https://twinklestar.ro/cursuri-business/. Vor invata exact ce au nevoie, engleza specifica profesiei lor. Puteti intra si pe pagina lor de Facebook, iar daca doriti si mai multe detalii ii puteti apela la numarul de telefon 0371 504 305.

Engleza este limba oamenilor de afaceri

Engleza este limba oamenilor de afaceri din toata lumea. A cunoaste limba engleza nu exclude angajarea unui translator. Insa, in sens contrar, daca nu stii limba engleza s-ar putea sa nu iti dai seama ca translatorul tau este incompetent. Poti fi foarte usor pacalit, poti fi mintit, fraierit, folositi ce termen doriti. In plus, este si o chestiune de brand, de imagine. Imaginea ta, ca om de afaceri, are de suferit daca esti vazut drept „cel care merge tot timpul cu traducatorul dupa el”. Daca nu stii chineza, spaniola ori germana mai e cum mai e. Insa engleza este un must. Si nu ma refer la lichidul acela de struguri.

 

Lasă un răspuns