Europass – cel mai MINUNAT cv?

Dragi cititori minunati (.eu), acest articol este despre angajare. Chestia aia pe care nu v-o recomand sub nicio forma si pe care incerc s-o evit din toate puterile. Si de care se pare ca nimeni nu scapa. E precum moartea: suntem cu totii datori ei. Putem doar sa tragem de timp.

Despre asa numitul CV europass as dori sa va vorbesc astazi. Ma rog, sa va vorbesc in scris. Un CV pe care multi il urasc, dar care este cerut de atatia si atatia angajatori.

Trei chestii am aflat despre el si vreau sa vi le expun:

1. Un amic imi zicea, in timp ce completa un cv de genul: bai, aici zici ca sunt la politie. Ma intreaba unde stau, de parca asta ar fi relevant. Vor sa stie unde stau ca sa ce? Sa vina peste mine acasa daca nu sunt multumiti de activitatea mea?

2. Alt amic, si mai revoltat: ce e prostia asta? Sunt obligat sa am asa ceva? Toti suntem la fel, nu putem sa ne diferentiem cu nimic?

3. O amica era in cautare de joburi. Ajunge ea, din intamplare, la locuri de munca Iasi. Si constata ca si acolo majoritatea cer cv in forma din asta. Se enerveaza: exista vreun loc in tara asta in care sa am voie sa dau un altfel de cv? Mi-e greu sa-i raspund. As tinde sa cred ca nu.

Eu intreb: ce are asa MINUNAT acest cv ? Pe bune acum ­čÖé Poate ma lamuriti voi ­čÖé

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

Las─â un r─âspuns