FARMECUL parului de pe piept

SuperBlog 2013 imi pune la incercare creativitatea. De data asta trebuie sa vorbesc despre par. Cum nu s-a spus despre care par este vorba, voi scrie acum despre … farmecul parului de pe piept.

Asadar, #conformunorstudii, oamenii au fost interesati, inca din cele mai vechi timpuri, de modul in care arata. Despre farmecul parului de pe piept s-a vorbit inca din antichitate. Istoricii antici povestesc, in scrierile lor, despre modalitatile prin care, pe de-o parte, unii doreau sa scape de „farmecul parului de pe piept„, in timp ce altii, mai „barbari”, il considerau atragator (in acea vreme nu exista cuvantul SEXY, deh, nu aparusera inca filmele). Din pacate, istoricii nu ne descriu modalitatile in care oamenii scapau de acest par, ar fi fost interesant de aflat ce metode aplicau stramosii cosmeticienilor. Acestia existau totusi, aparand in unele scrieri cu denumirea de „cosmeticus biuti meicapus formosus„. Metodele lor erau insa secrete, secretul pastrandu-se pana astazi.

La romani ajunsese o rusine prezenta parului pe piept. Se pare ca se ajunsese chiar la situatia in care un om nu era lasat sa intre intr-o baie publica daca avea par pe piept. Oricum, #pesurse, se pare ca pe atunci erau la moda relatii sexuale intre barbati, asa ca nu ar trebui sa ne mire faptul ca era la moda epilarea pieptului…

Cand romanii au venit sa cucereasca Dacia, au gasit aici un popor viteaz, insa nu le avea deloc cu „estetica”. Se pare ca, asa cum se exprima unii istorici, dacii nu au fost cuceriti doar militar de catre armata lui Traian, ci au fost cuceriti si de modul in care aratau romanii.

Vazand aceste lucruri, dacii infiinteaza, sub ocupatie romana, primul salon de inrumusetare masculina din istoria dacilor. Denumirea era sugestiva: la manzul de aur!

Ulterior, moda parului de pe piept a tot aparut si disparut. In Evul Mediu se vorbea din nou despre farmecul parului de pe piept, in perioada moderna acesta devenise iarasi … barbar si inapoiat, iar in perioada contemporana parerile sunt impartite.

Ajungem deci in 2013, in Romania, pe teritoriul fostei Dacii si pe teritoriul unde astazi se fabrica Dacia. Asadar, in 2013, la SuperBlog 2013, MINUNATUL Farmec imi cere sa vorbesc despre Gerovital Plant Tratament. Conform spuselor celor de la Farmec, la final, DUPA ce voi castiga, va trebui sa-mi aleg un tratament de par adecvat. Asa ca va rog sa ma ajutati. Sa vedem care-s variantele:

1. „1 Set Tratament anti-age pentru păr: 1 Șampon Anti-age 30+, 1 Mască anti-age 30+”
Dintotdeauna mi-am dorit ca parul meu de pe piept sa fie vesnic tanar. O solutie de luat in seama zic.

2. „1 Set Tratament Pro Color: 1 Șampon Pro Color, 1 bucata Ser Pro Color + 1 Mască Pro Color”
Voi nu v-ati dorit niciodata sa va vopsiti parul de pe piept? Eu mi-am dorit asta tot timpul. Ultima oara cand mi-am dat seama ce bine ar fi fost daca as avea parul de pe piept vopsit a fost la Animest. Am improvizat eu cu o camasa intr-o culoare asemanatoare cu cea de pe panou, insa IDEAL ar fi fost sa am parul de pe piept de culoarea siclam:

3. „1 Set Tratament sebum control: 1 Șampon sebum control + 1 Ser sebum control”
Asta e cica sa nu mai para parul gras. Eu zic ca solutia, pentru mine, ar fi o cura de slabire. Dar na, Farmec zice altceva…

4. „1 Set Tratament anticădere: 1 Șampon anticădere + 1 Ser anticădere”
Adevarul e ca voi suferi mult daca-mi va cadea parul de pe piept. Nu voi mai putea face poze de genul:

5. „1 Set Tratament intensiv de regenerare: 1 Șampon regenerant + 1 Loțiune regenerantă cu petroleum + 1 Kit de tratament pentru regenerarea părului”
Sa se regenereze? Hmmm

6. „1 Set Tratament intensiv antimătreață antifungic: 1 Șampon antimătreață cu ichtiol + 1 Loțiune antimătreață cu ichtiol”
Adevarul este ca matreata de pe piept a constituit dintotdeauna o problema. De fiecare data aveam matreata pe interiorul tricourilor si camasilor pe care le purtam…

7. „Tratament pentru întreținere: 1 Masca pentru păr degradat + 1 Ser pentru vârfuri deteriorate”
Varfuri deteriorate? Hmmm, asta as comanda pe Piti…el cam are VARFURILE deteriorate la echipa nationala …

8. „Tratament permanent de protecție: 1 Ser hidratant termoprotector”
Vorbiram de VARFURI (Atacanti), acum de protectie (aparare)… Sa inteleg ca pentru mijlocasi nu au nimic?

Gata cu FARMECUL parului de pe piept 🙂 Acum astept ajutorul vostru sa-mi aleg premiul. Salutari PLINE DE FARMEC tuturor:)

ps: Nu judec o companie dupa modul in care alege sa-si faca reclama. Am scris despre asta atunci cand a fost vorba de KFC si campania lor CRETINA din social-media. Produsele Farmec sunt bune, ultimul produs testat a fost un gel de dus Farmec ce se afla in baia de la pensiunea Victoria, la care am stat la Rasnov anul acesta. Nu confund calitatea produselor cu cei care se ocupa de vanzarea lor. Pentru mine raportul calitate/pret este cel mai important. Parerea despre produsele Farmec va fi aceeasi indiferent cine sunt cei care se ocupa de vanzarea lor.

ps 2: Credeti ca era mai bine sa scriu despre parul de pe picioare? Mie mi s-a parut mai fain sa scriu despre Farmecul parului de pe piept … Astept restul articolelor de la aceasta proba 🙂

9 thoughts on “FARMECUL parului de pe piept

  1. Care era ultimul tau slogan?
    Daca nu crezi ce spun inseamna ca sunt incredibil? :))
    Well, ai abordat creativ aceasta proba! Eu ti-as acorda punctajul maxim…ca sa nu ai de ales un produs anume ci sa le primesti pe toate! ;))

Lasă un răspuns