Gazda autohtona

Despre firmele care-ti ofera gazduire am mai scris. Si voi mai scrie. Acum (re)scriu o argumentatie nitel mai veche: de ce gazduire web in Romania si nu in alte tari (sa zicem SUA)?

Asadar, ce avantaje are gazda autohtona? Pai:

1. Viteza de incarcare este un argument in favoarea autohtonilor. Serverele din Romania vor functiona mai bine in Romania. Asta presupunand ca scrii in romaneste, pentru romani.

2. Este valabila si chestia cu optimizarea: cica-s optimizate pentru limba romana si google apreciaza asta. De bine zic.

3. Limba romana este si ea un argument. Dupa ce ca nu prea intelegi oricum termenii, ca-s complicati, fix aia mai lipsea: sa ti-i explice cineva si-n engleza. NU e mai bine in limba ta natala ? 🙂

4. Uneori varianta cea mai ok este sunatul. Sa te vad cum suni in America. Ok, iti raspund, dar cu ce costuri? Asta apropo de faptul ca unii sustin ca hostingul in strainatate ar fi mai ieftin (in teorie).

5. Pe vremuri era un mit: daca te hostezi in India sau in Turcia, raspunzi pe baza legislatiei din acea tara. Gresit, tu esti roman, tot legislatia romana este sfanta. Asta daca nu cumva iti faci blog anonim si atunci se vor lupta cu hostingul sa-ti dea in vileag identitatea.

6. Inca un mit: firmele straine sunt mai serioase. Pai da, ca-s mai vechi. Dar in rest tepari gasesti si la ei si la noi. Trebuie doar sa-i cauti.

7. Faptul ca dai bani la romanii tai nu te face sa te simti mai bine? Serios, stam foarte bine la capitolul IT. De ce am merge pe mana firmelor straine cand avem atatea minti luminate in tara? Si apropo, la multe firme straine lucreaza tot romani (in America cel putin cica ar fi o firma de hosting unde lucreaza un roman, nu mai stiu cum se numeste).

8. Firmele romanesti de hosting au crescut destul de mult in ultimii ani. Au disparut firmele tepare, au ramas pe piata firmele serioase (in majoritatea cazurilor). Si oricum e mai ok sa te uiti la portofoliul lor si sa vezi ce bloguri si site-uri gazduiesc.

9. Nu e cool sa stii ca esti coleg cu amicul tau de blogosfera Gogu de la 4? Serios 🙂 (ca sa fiu rau si sa anticipez punctul urmator: daca e sa pice serverul, macar sa picati impreuna)

10. Sunt mai sigure serverele de afara? Sub nicio forma. Sunt aceleasi programe de protectie, asa ca iti poate pica la fel de usor indiferent unde te afli. Da, si asta e tot un mit.

Va ajung 10 argumente pentru a alege o gazda autohtona? Eu zic ca ajung. Salutari AUTOHTONE tuturor 🙂

Lasă un răspuns