Goana dupa lucruri ieftine

Suntem totii intr-o teribila goana dupa lucruri ieftine. Pornind de la imbracaminte (un tricou de 10 lei este oricand preferabil unuia de 50 de lei) si terminand cu aparatura electronica si electrocasnica. Trebuie sa gasim undeva ceva mai ieftin. Sa presupunem deci ca suntem in cautare de laptopuri ieftine. Ni s-a pus noua pata si vrem asa ceva. Pentru asta facem 2 chestii:

– Cautam marcile low-cost. Exista cateva (nu dau nume) pe care nu le-as achizitiona nici daca ar fi cu o mie de lei mai ieftine. Pur si simplu nu-mi inspira incredere. Dar deloc.
– Cautam modelul gasit pe agregatoare de pret si il vom lua din cel mai ieftin magazin cu putinta.

La fel actionam si daca e vorba de televizoare ieftine ori de mp3 playere ieftine.

Mai este o varianta: produsele second hand. Gasesti pe net persoane care fie s-au saturat de produsele lor, fie din cu totul alte motive vor sa renunte la ele. De exemplu, sunt persoane care se muta din tara si prefera sa isi dea, fie si la sfert de pret, electrocasnicele mari pe care nu le-ar putea transporta in noua lor locuinta. Ok, trebuie mare atentie la produsele second, tepele sunt la ordinea zilei, dar nu neg ca au facut unii afaceri chiar bune cu produsele luate d-acolo.

Unele magazine online ofera si o alta posibilitate: produsele resigilate. Si acolo e potential de tepe, unele produse fiind returnate nu pentru ca erau foarte bune. Dar exista si produse returnate pentru ca pur si simplu clientul nu le-a mai vrut. Sa va dau un exemplu: cineva se gandea la un moment dat sa se duca la un magazin online si sa-si cumpere o camera foto pentru vacanta. La acel magazin orice produs poate fi returnat in 30 de zile fara probleme. Vacanta lui dura o saptamana. Calculul sau era: o folosesc o saptamana cat am nevoie de ea si o dau inapoi. Ea bineinteles ca urma sa fie vanduta drept „resigilata”, desi defectiuni nu avea. Iar practica aceasta nu ar fi deloc „ciudata”.

Exista si oameni care fac asta cu 5-6 produse (Sa zicem camere, dar pot fi si altele) si intr-un final se decid asupra unui produs. Dar teoretic poti face asta la nesfarsit.Iar magazinul nu are voie sa-ti refuze cererile repetate.

Nu condamn niciuna din practicile enumerate mai sus. Nici n-o recomand pe de alta parte. Doar le semnalez, iar semnalul este atat pentru cumparatori, cat si pentru cei care vand (eventual sa-si ia masurile necesare de precautie).

Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Goana dupa lucruri ieftine

Lasă un răspuns