Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe FLORIN RAVDAN

Ce ma minuneaza ?

Traiesc intr-o lume in care senzationalul si incultura intra, incet incet , in bocancii bunului simt si al setei de cunoastere . Totusi , mai sunt cateva lucruri bune care nu inceteaza sa ma minuneze .

1.Oamenii saritori

Desi societatea in care traim a impus , de multi ani , o eticheta care este din ce in ce mai respectata ( cea a egoismului si a luptei pentru ajutorarea sinelui ) , reusesc sa gasesc oameni care sunt dispusi sa sara in ajutor altora. Oameni care sunt dispusi sa renunte la grija pentru binele lor , pentru a-I face pe altii fericiti . Un astfel de om este Iana Matei , unul dintre cele mai importante nume din lupta contra traficului de persoane din Romania . Desi nu are un fizic care sa impuna teama, prin atitudinea ei a reusit sa se descurce intr-o lume tenebroasa, ale carei tentacule se intend mult prea mult .

2.Oamenii cu initiativa

Facand parte din lumea bloggerilor ,  am descoperit oameni extrem de frumosi . Oameni inteligenti , doritori de o schimbare . Oameni care , prin puterea cuvintelor, pot influenta, pot schimba parerile celor din jur despre anumite lucruri si realitati . Oameni care continua sa ma uimeasca prin multitudinea de idei care ii determina sa aduca mereu ceva nou in fata . Acesti oameni sunt viitorul minunat, si de aceea ma minuneaza .

3. Ramasitele “frumosului” in urat

Am fost si voi fi mereu o persoana care apreciaza frumosul din lume . Frumusetea paletei de culori in uscaciunea toamnei , frumusetea si gingasia zapezii in frigul crunt al iernilor , racoarea oferita de apa in verile toride , zambetul unui om al strazii , pe un trotuar plin de oameni morocanosi . Toate aceste lucruri ma minuneaza .

Exista , insa, si lucruri mai putin placute care ma minuneaza , dar cel mai important dintre ele este , fara doar si poate , prostia omeneasca Sunt lasat , zilnic, cu gura cascata de catre oameni care considera ca stiu totul , ca au raspunsul pentru orice , dar al caror IQ este comparabil cu cel al unei gaini schioape . Oameni promovati de presa tabloid doar pentru faptul ca poarta haine de firma si au masini scumpe . Acesti oameni tind sa devina idolii unei generatii noi , care ii adopta ca modele si le urmeaza exemplul de prostie . “ Pentru ca asa e cool ! “

Florin Ravdan

Lasă un răspuns