Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe FLYERBOY

Se pare că Emil vrea să mă pună la muncă. Păi ştiţi cum se zice: “Dacă-i ordin, cu plăcere “. Râdem, glumim, dar hai să trecem la… treabă.

Ce mă minunează pe mine zici?

Păi să fiu sincer, acum ceva timp mă minuna faptul că unii oameni, fie ei tineri sau bătrâni, au reuşit să atingă un nivel al prostiei, la care Einstein s-ar zvârcoli în mormânt.

Dar am constatat că nu asta ar trebui să mă minuneze. Cel mult să mă sperie, dar nici atât.

Aşa, şi până la urmă, ce mă minunează pe mine?

Păi o să fac un fel de listă. Cred că e cel mai bine.

Avem aşadar:

Lucruri care mă minunează:

  • Mă minunează oamenii care fac fapte bune din suflet. Fie ele cât de mici. Pentru mine o faptă bună e şi dacă unu` pune 1 leu în cutiile alea caritabile de la casieriile Mc Donalds. Dovedeşte că măcar pentru o clipă se gândeşte şi la alţii.

Să nu mai zic de cei care merg, pe gerurile alea cumplite, pe vânturi care bat cu aproape sută pe oră, să îi ajute pe oamenii ăia care au casele îngropate în 3-4 m de zăpadă.

Şi mai sunt oameni ce merită admiraţi însă îi păstrez pentru alte articole .

  • Mă minunează tinerii (vorbesc de parcă aş avea 108 ani) de 13,14,15 ani, care preferă să scrie pe un blog, care citesc o carte, care fac ceva ce le place şi ceva ce îi ajută, în loc să fumeze legale, să bea mai ceva ca un adult, să-şi facă poze la sutienele umplute cu sosetute, la tatuajele făcute cu markerul.
  • Mă minunează copiii care-şi respecta părinţii şi bunicii. Copii care nu fac ca Nikita când nu mai găseşte shaormăria de la Dristror deschisă, când mama le spune că nu are de unde să le dea bani pentru club. Desigur, vorbim de părinţi sau bunici normali la cap, nu de ţuicari nenorociţi care fac copii pe bandă doar pentru alocaţie.
  • Mă minunează oamenii cu pasiuni şi care fac ceva cu ele. Oameni care nu-şi irosesc talentul. Oamenii care au reuşit să-şi facă din hobby-urile lor un mod de viaţă. Care reuşesc să câştige foarte bine doar pentru că au avut curaj să-şi urmeze visul şi pentru că au devenit ai dracului de buni în ceea ce fac.
  • Mă minunează oamenii care ştiu să se descurce. Nu, nu mă refer la aia care ştiu să se “descurce”. Mă refer la cei cărora le merge bibilica nene. Şi care ştiu să se adapteze în orice situaţie. (Să-mi scuzaţi expresia) Oameni care ştiu să facă din rahat (nu din-ăla turcesc) bici.
  • Mă minunează actorii buni. Actorii care ştiu să joace orice fel de rol. Care ştiu să intre 200 % în povestea aia. Care sunt 200 % acolo, fie pe scena teatrului, fie pe platoul de filmare. Şi-s o grămadă. Aş vrea să dau doar un nume: Johnny Depp.
  • Mă minunează oamenii care nu se dau ceea ce nu sunt. Care nu sunt falşi. Şi oamenii care au puterea să îşi depăşească condiţia, care muncesc pe rupte să poată face asta. Am câteva exemple concrete, dar prefer să le ţin pentru mine.
  • Şi ultima chestier care mă minunează (nu e ultima, doar că nu mai am chef să scriu) este legată de oamenii de afaceri care reuşesc să îşi deschidă o afacere profitabilă. Adică oameni care muncesc pe rupte, pornesc de la zero şi care ajung sus.

Toţi cei menţionaţi mai sus plus încă alţi câţiva merită aplauze furtunoase şi o serie de valuri mexicane că pe stadioanele mari.

 

Salutări MINUNATE.

Flyerboy

1 thoughts on “Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe FLYERBOY

Lasă un răspuns