Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe GABRIEL URSAN

Există multe lucruri pe lumea asta care merită să ne minuneze. Accesul la informaţie şi felul cum aceasta circulă pe internet sau prin alte mijloace mass-media, este atât de puternic încât cu greu mai distribuim, de-a dreptul minunaţi, un clip tare văzut pe YouTUBE sau o imagine care valorează cât o mie de cuvinte.

Minunile sunt la tot pasul şi nu constau în X sau Y care a reuşit să cânte nu ştiu ce strofă dintr-o melodie fără suflare sau în Ţ sau V care a făcut nu ştiu „câte” cu mingea pe picior. Sunt lucruri frumoase, dar nu ştiu dacă merită trecute la categoria „minuni” sau „minunate”.

Pasionat de tehnologie fiind, recunosc că nici măcar cele mai noi apariţii în domeniu nu mă mai minunează. Sunt chestii interesante care ne fac, pe noi pasionaţii, să scoatem mai mulţi bani din buzunar gândindu-ne cât de mult ni se va îmbunătăţi viaţa. Dar astea nu sunt minuni. Nu încă.

Este strict punctul meu de vedere, dar mai sunt deacord şi cu faptul că dacă trăiam în secolul 18 sau 19 probabil le puteam considera minuni fără nici un fel de reţinere.

Totuşi, trăim în secolul 21 şi din păcate avem destul de puţin timp la dispoziţie să observăm minuni în jurul nostru. Vorbesc doar în numele meu, bineînţeles. Dacă voi aveţi timp de minuni la tot pasul, vă felicit. Şi totuşi, minunile se află la tot pasul.

Naşterea unui copil mă minunează. Cum se formează, cum se naşte, cum se dezvoltă. E despre crearea unei vieţi, iar crearea unei vieţi, daţi-mi voie să cred că este o minune.

Oamenii care îţi schimbă viaţa în bine mă minunează. Este suficient ca un singur om să apară în viaţa ta la momentul potrivit şi să ţi-o schimbe în mod pozitiv. Ei bine, e un lucru minunat!

Medicina mă minunează. Dacă procesul de naştere creează vieţi, medicina este cea care le salvează. Împreună cu nişte doctori minunaţi, medicina este cu adevărat minunată, iar asta ar putea să o confirme foarte bine, de exemplu, cei care au beneficiat pentru prima dată de antibiotice atunci când acestea au fost inventate.

Oamenii, în general, mă minunează. Buni sau răi, fără oamenii din lume nimic nu ar mai fi la fel. Nici măcar pentru un antisocial convins, că atunci n-ar mai avea de ce să fie antisocial :). Este minunat să fii înconjurat de oameni.

Şi nu în ultimul rând, natura mă minunează. Natura în esenţa ei nu se compară sub nici o formă cu ceva realizat de om. Dacă vrem măcar să sperăm la o lume minunată, trebuie să avem grijă de minunăţia numită natură.

Concluzia acestui articol e că multă minunăţie ne mai înconjoară! Trebuie doar să ne dedicăm suficient timp să admirăm, să preţuim şi să îngrijim lucrurile minunate de lângă noi.

Timpul poate fi un duşman de nedescris, dar poate fi şi un aliat de nădejde. Din păcate, timpul este singura resursă irecuperabilă, aşa că merită să-l umplem cu lucruri minunate!

Acesta este un guest post scris de Gabriel Ursan, Development Manager full-time la un grup de companii din Galaţi şi blogger part-time la GabrielUrsan.ro.

One thought on “Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe GABRIEL URSAN

Lasă un răspuns