Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe GEORGE SAFTA

Surprizător, nu mă minunează mai nimic. Am ajuns să văd multe și să aud la fel de multe. Dacă ar fi ceva ce m-ar minuna, poate într-un mod negativ, ar fi credința. În ce sens?

Mă uit în jur și încep să realizez că din ce în ce mai puțini oameni cred în ceva. Și aici nu vorbesc doar de religie. Ce te ajută pe tine să devi un om mai bun și să evoluezi, atunci aceea este o bună credință. Problema cu BOR (Biserica Ortodoxă Română) este că a fost foarte mult politizată și este condusă de oameni fără să înțeleagă adevăratul sens al bibliei, cât și al credinței.

De ce te ajută crezul în ceva? Simplu, pentru că îți dă un sentiment de liniște, determinare și ambiție pentru a putea trece mai ușor peste ceva anume.

Mă minunează faptul că oamenii aleg să-și pună capăt zilelor fără să gândească că orice este posibil. Aleg să-și închidă mintea și să nu mai evolueze. În momentul în care nu mai vezi cale de ieșire, înseamă că ai ales să te închizi. Întodeauna este cale de ieșire din orice. Dar, probabil mai important este să gândești cum să faci ca să nu ajungi acolo în primul rând.

Mă mai minunează faptul că oamenii nu au onoare. După părerea mea, credința și onoarea merg mână în mână. Numai faptul  că alegi să faci ceva greșit sau să faci o alegere greșită față de cineva, din frică, mânie sau orice alt sentiment, este o dovadă de lașitate. Nu poți să actionezi din instinct și să te cobori la nivelul animalelor. Este foarte josnic și vreau să cred că am avut destul timp să evoluăm.

Prin acest post nu îmi propun să schimb ceva. Vreau doar să fac lumea să gândească logic. Nu mai luați totul de-a gata, ci treceți-l prin filtrul minții voastre.

S-auzim numai de bine! Nu de alta, dar de rău ne-am săturat.

 

George Safta

Lasă un răspuns