Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe SERBAN PAUN

Există diverse lucruri în viață care îţi marchează, într-un fel sau altul, existența.

Nu toate te minunează, dar nu despre astea voi vorbi în articolul de față. Ci despre lucrurile frumoase (sau nu) care te fac să deschizi ochii larg sau să rămâi cu gura căscată.

Unul din acestea este prostia umană. Nu, nu cea pe care o întâlnești în fiecare zi! Asta este (din păcate) ceva cu care o mare parte din noi s-a obișnuit şi o trece cu vederea, considerând-o un lucru normal, de zi cu zi. Cea care mă minunează este prostia în stare pură, neinfluenţată de factori externi, cea dobândită prin naştere. Cea care te face să accepţi că ai un destin pe care nu îl poţi schimba, indiferent de ce ai face. Cea care te determină să votezi de fiecare dată la fel de prost, care te pune să îţi hrăneşti copilul cu fast-food şi asta încă din primii săi ani de şcoală. Cea care îţi spune că nu e nimic rău în a lovi o femeie. Chiar şi aia care te face să crezi în sfinţi şi cei care „îi reprezintă“ pe aceștia.

Atunci când te sărută pe neaşteptat, când îţi zâmbește şi te privește în ochi, fără a se opri din zâmbit, când te strânge în brațe doar pentru că aşa a simțit că trebuie să facă în acel moment. Când te trezeşte cu sărutări şi te adoarme mângâindu-te, când îţi spune că ţi-a făcut prăjituri şi te aşteaptă zâmbitoare să le savurezi. Minunat!

Este minunat atunci când cel mai bun prieten îţi spune că fără ajutorul tău nu ar fi putut trece peste o greutate, când e primul care îţi întinde mâna să te ridici atunci când ai căzut.

Faci ordine în dulap şi găsești bani în buzunarele unei haine pe care nu ai mai purtat-o de ceva timp. Cu siguranţă te vei minuna. Şi dacă nu, sigur un zâmbet larg îţi va însenina faţa.

Clipe minunate îţi scriu pagini din viaţă atunci când ajungi cu ea în pat şi îi descoperi nurii roz şi mirosul plăcut al pielii. Când îţi şopteşte la ureche cuvinte pe care abia așteptai să le auzi. Când ştii că eşti doar tu cu ea şi doar ea cu tine.

Primăvara. Doar atât.

E minunată prin simpla ei prezență şi nu e nevoie de alte explicaţii pentru a se înţelege de ce.

Când cineva îţi spune să scrii un articol şi te apuci de el la ora 4 dimineața. Şi descoperi că, deşi până atunci nu aveai nicio idee, ai o mulţime de idei cu care ai putea scrie o carte.

Pe tine ce te minunează?

Serban Paun

4 thoughts on “Guest-post – Ce il MINUNEAZA pe SERBAN PAUN

Lasă un răspuns