Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe AMALIA BUHAEV

Ma minunez zilnic de foarte multe lucruri pe care le observ in jurul meu. Totusi nu as vrea sa vobesc despre ceva ce ma revolta, ci mai degraba despre ceva care care-mi demonstreaza inca o data ca se poate si altfel.

Altfel cum? Altfel decat toata gloata masculina care animeaza fantomatic cluburile si pub-urile din Bucuresti. Mai precis, ma minuneaza barbatii care nu se sfiesc sa cumpere flori pentru iubita lor, fie chiar si pentru simplul motiv ca urmaresc sa o impresioneze. Nu am inteles si nu cred ca o sa inteleg vreodata de ce barbatilor le este atat de greu sa faca un astfel de gest.
Punctez aici doua categorii de specimene, unul mai cronic decat celalalt. In prima categorie ii incadrez pe aceia care, mai de buna voie, mai constransi, cumpara iubitei flori doar de ziua ei sau doar cand e 1 martie. Ei sunt cei care isi calca pe orgoliu ca sa  faca dintr-o zi speciala una mai speciala pentru persoana care, in cel mai bun caz, le spala, le gateste, strange dupa ei etc. In a doua categorie sunt cei care nu ar intra intr-o florarie nici in ruptul capului, pentru ca ar gasi pasul asta mult prea injositor.
flori
Dar am vazut in tramvai, in metrou, in autobuz, pe strada si barbati cu buchete de flori in mana care chiar emanau fericire. Nu doar ca m-au minunat, dar m-au facut si pe mine sa zambesc. Deci se poate si asa. Pana la urma sa oferi flori este inca un gest frumos, dintre atatea altele, pe care le poti face. Si il gasesc cu atat mai frumos cu cat barbatul nu se sfiieste sa il faca intr-un mod spontan, fara sa astepte un motiv intemeiat. Si acum se pune problema: chiar exista astfel de barbati? Poate e doar o imagine care se reflecta distorsionat.
Daca barbatii ajung sa caute motive pentru care sa cumpere flori, e clar ca ceva scartaie. Sau poate ca nu. Sau poate ca scartaie la ei, la ele sau undeva la mijloc. Si atunci pentru ce sa mai continui legatura sau ce rol au florile in toata ecuatia asta? Deci, cum spuneam, ma minuneaza ca exista oameni entuziasti care isi exteriorizeaza sentimentele. Continui sa cred ca florile sunt unele dintre cele mai gingase gesturi care il vor face pe un barbat sa creasca in ochii unei femei.

 

Amalia Buhaev

3 thoughts on “Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe AMALIA BUHAEV

 1. ……………mi-a placut comentariul tau despre barbati&flori!..am pus inainte..deoarece eu am avut o experienta usor amara legat de faptul in a darui flori..chiar era un buchet urias de trandafiri albi,care in loc sa-si faca efectul dorit,mi-a creat multe semne de intrebare,apeluri cu nr.ascuns ce consta in multa tacere,eventual respiratie,desi cred ca ea tine la mine, dar poate-mi testeaza rabdarea sau doreste a pastra o taina doar de ea stiuta, insa de mine intuita…
  n-a fost de sf.valentin si neavand alta posibilitate atunci(de craciun..)le-am trimis prin curier rapid+ca ne-am vorbit ulterior si..nici n-a adus vorba de ele{surprindere,multumire,incantare,nimic,nimic..)cum nici n-ar fi existat!
  florile,multe la nr pe langa ca erau proaspete erau cele mai superbe de felu’lor!
  cu toate astea continui sa daruiesc flori nu doar de ocazii,doar si mie imi plac chiar daca-s barbat!
  bizar nu-i asa Amy?!
  Like Flowers
  Dodo

  1. Inseamna ca tu esti unul dintre cei pe care, daca i-as vedea, m-ar minuna! Go ahead! A fost doar o situatie, dintre multe altele prin care sigur ai trecut sau poate vei mai trece! Nu intotdeauna se intampla cum ne-am dori.

Lasă un răspuns