Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe AURA RUSU

Salutare!

M-a innebunit Emil cu minunatiile lui si blogurile lui prea-minunate! 🙂 E nebun! Dar e nebun in sensul bun al cuvantului! Uite ca voi scrie un articol despre ceea ce ma minuneaza pe mine, Aura Rusu, si asta la invitatia celui mai minunat dintre minunatii bloggeri.

Nu stiu de ce am impresia asta, dar cred ca indiferent pe cine as intreba in momentul asta, la ora asta, ce  anume il/o minuneaza, sunt sigura ca ar raspunde cam asa: indiferenta oamenilor, prostia ajunsa la extreme, nebunia din zilele noastre, rautatea si asa mai departe. Dar de ce nu ar raspunde de  exemplu ca i-ar minuna ceva de bine? Or mai exista si astfel de oameni? Oameni care sa traiasca zilnic printre minuni si lucruri marete? Poate sunt cei care au un anumit job de acest gen, sau poate sunt doar oamenii care se chinuie intr-adevar sa le faca un mic bine altora.

Insa vorbind la modul general imi mentin parerea. Si da, sunt sigura ca 99% din populatia noastra ar fi minunata de ceea ce am scris mai sus, ar fi minunata numai de rele. Ceea ce ma minuneaza pe mine de fapt se refera un pic la altceva. Adica…pai daca toti ne minunam de atata rautate si de atata prostie de ce nu facem nimic sa indreptam asta? Si mai mult de atat…de exemplu, zilnic de cate ori intru pe Facebook gasesc atatea poze cu mesaje de genul: „iubeste-l pe cel de langa tine, daca iti doresti sa fii privit si iubit mai mult”, sau „rautatea te face mai josnic” sau mai stiu eu cate si mai cate care nu imi vin acum in minte. Pe deasupra, daca privim cu atentie comentariile la o astfel de postare, va asigur ca toate suna cam asa: „asa este!”, „corect”, „adevarat”, „ai dreptate”. Deci, toata lumea care citeste aceste mesaje este la superlativ de acord cu ele! Si atunci, intrebarea mea este de ce naiba tot continuam sa fim la fel de rai si de nebuni unii cu altii? Cred ca treaba asta ma minuneaza cel mai tare. Pentru ca de aici rezulta lasitatea, parsivitatea, minciuna, oamenii cu doua fete. Toti ne dam inteligenti si buni, dar interiorul nostru e plin de ura, prostie si nebunie. Mare pacat… cred ca asta e lucrul de care ar trebui sa ne ocupam cel mai mult, e lucrul care cu adevarat ar trebui sa ne minuneze, sa ne preocupe macar putin, sa il slefuim cat se poate. Pentru ca din nefericire, pe noi toti ne preocupa mai mult si mai mult prostiile, tampeniile, lucrurile fara rost, ne intereseaza cum putem sa iesim in evidenta si sa facem pe inteligentii, doar, doar sa dam bine in fata altora.

Pana la urma, parca totul in jurul nostru pare a fi o falsitate. Toti ne ascundem dupa deget, incercam sa parem ceea ce nu suntem si nu vom fi niciodata, incercam sa „dam cat mai bine in fata publicului” nostru,pentru ca pana la urma fiecare dintre noi are publicul lui, nu?

Cam asta ma minuneaza pe mine…indiferenta noastra a oamenilor,falsitatea si faptul ca nu ne dam silinta sa recunoastem ca suntem cine suntem si nu altceva sau altcineva!

Pe curand! V-am pupat! Si nu uitati ca va astept pe blogul meu „De prin viata adunate„! 😉

One thought on “Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe AURA RUSU

Lasă un răspuns