Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe CLAUDIA OPRESCU

Ii multumesc lui Emil pentru ca mi-a lansat provocarea de a scrie un guest post. Chiar daca pe blogul meu “Comunicare cu dichis” abordez subiecte de dezvoltare personala, am acceptat sa scriu despre ce ma minuneaza pentru ca mi-am dat seama ca e un subiect foarte interesant, la care nu m-am gandit pana acum in profunzime. Noi toti ne minunam zilnic de diferite lucruri (de cele mai multe ori negative) fara ca neaparat sa fim constienti de lucrul acesta. Cu greu m-am putut decide ce sa abordez, asa ca voi face un top al primelor 5 lucruri care-mi trec prin cap acum si care ma minuneaza in sens  pozitiv, pentru ca pe celelalte prefer sa le ignor.

Locul 5: Ciocolata – ma fascineaza senzatia pe care ti-o ofera o bucata de ciocolata atunci cand esti obosit, stresat si ai nevoie de un ragaz. Acea senzatie de relaxare care parca iti destinde toti muschii si te face sa vezi lucrurile cu mai multa luciditate.

Locul 4: Oamenii calmi care reusesc sa-si pastreze cumpatul in situatii in care altii o iau efectiv razna. Mi se pare incredibil cum unii semeni ai nostri sunt capabili sa ofere argumente, sa foloseasca un ton cald, calm, chiar si intr-o situatie extrem de tensionata.

Locul 3: Tinerele mame care abia au nascut si se comporta cu bebelusii lor cu o naturalete iesita din comun, de parca ei ar fi existat dintodeauna, nu ar fi aparut recent in viata lor.

Locul 2: Varstnicii senini care se tin de mana pe strada amintind tuturor celor din jur ca zicala dragostea nu are varsta e reala. Am vazut zilele trecut, pe strada, doua persoane trecute cred de 80 de ani care se plimbau linistiti, tinandu-se de mana si uitandu-se cu caldura unul la celalalt. Nu li se citeau pe fata nici greutatile prin care au trecut, nici incrancenarea specifica varstei ( pe care o regasim la majoritatea batranilor), ci doar linistea, relaxarea, seninatatea. E frumos sa vezi ca mai exista astfel de oameni in Bucuresti.

Si, dragii mei, locul intai ii revine creierului uman. Ma minuneaza complexitatea creierului uman si capacitatea lui de a transforma viata indivizilor. Au fost oameni care au reusit sa se vindece de cancer datorita puterii extraordinare a mintii lor, au fost sportivi care au suferit accidente si au reusit sa revina la viata competitionala datorita puterii extraordinare a psihicului lor, desi nimeni nu le dadea nicio sansa, si astfel de exemple pot continua la nesfarsit.

Cu siguranta ca mai sunt si alte lucruri care ma minuneaza, dar cred ca tot ce am spus mai sus se poate rezuma intr-un singur cuvant: oamenii. Oamenii sunt cei care ma minuneaza neincetat!

 

One thought on “Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe CLAUDIA OPRESCU

Lasă un răspuns