Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe DUDUS

Cand ma gandesc ce ma minuneaza imi vin in minte toate lucrurile pe care le-am trait in ultimii cativa ani de cand  am aflat “ cu ce se mananca” intro oarecare masura, viata reala. Nu spun ca tot ce-mi trece prin minte ar avea o conotatie negativista, insa as putea sa insir de 2 ori mai multe lucruri ce-mi lasa un gust amar decat cele care ma minuneaza prin simplul fapt ca exista.

Ma minuneaza faptul ca scolile nu promoveaza literature noua, proaspata, chiar mai mult o neaga cu nerusinare bagandu-ne noua, elevilor,  pe gant carti care nu fac altceva decat sa ne duca cu gandul la un somn bun. Nu am spus niciodata ca literature de acum 200 de ani nu ar fi una frumoasa, insa eu si cel putin 70% dintre cei de varsta mea o consideram  a fi o literature impusa, nefiind citita de placer.

Ma minuneaza fiecare dimineata cand dupa 3 ore de somn ma pot trezi, imbraca si sta 6 ore intr-o banca de clasa, plina de energie. ( minunea asta se intampla cam rar, dar se intampla!)

Ma minuneaza prostia care i-a acaparat pe oameni in ultimul deceniu, acestia axandu-se mai mult pe viata lor privata (care a devenit publica) si nu pe ceea ce tara noastra a ajuns din vina lor.

Ma minuneaza statisticile blogului meu.

Ma minuneaza mincinosii care nu stiu sa mint. Da suna al naibii de rau exprimarea dar asta este adevarul. Sunt de parere ca daca tot zici o minciuna, zi-o pana la capat si fa-o cat mai credibila pentru ceilalti, daca tu esti singurul care o crede nu faci edcat sa iriti dar sa si amuzi prin simplul fapt ca te crezi ceva ce nu esti.

Ma minuneaza persoanele  care stiu doar sa vorbeasca sic and vine vorba de a pune in aplicare o idée aceasta brusc devine neinteresanta pentru propriile lor persoane.

Ma minuneaza zilele de iarna cand gerul iti taie pielea si soarele te orbeste cu razele lui si credeti-ma anul acesta Buzaul a avut parte de multe astfeld e zile.

Ma minuneaza faptul ca noi oamenii ne putem masca atat de bine sentimentele si gandurile. Reusim sa ne dam un alt contur de la zi la zi, sa schitam noi calitati sau defecte si totusi sa nu fim constienti in mare parte de schimbarile pe care le suferim din proprie initiative.

Ma minuneaza orasul meu care a devenit de cativa ani “neincapator” mult prea mic pentru tot ceea ce as vrea eu sa fac.

Ar fi multe lucruri care imi veneau in minte inainte de a incepe sa scriu acest articol dar suntem oameni si ii minunam in fiecare zip e altii , astfel incat in momentul cand ajungi in fata unei coli albe creierul tau parca se gandeste la orice altceva decat la ceea ce ar trebui sa scrie.

Eu sunt Dudus si va las si pe voi sa va minunati de faptul ca nu sunt buna la incheieri.

Lasă un răspuns