Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe EGLANTINA BECHERU

Şi minunaţii se minunează

 

Trei sunt elementele care mă minunează: omul, frica şi ceea ce unii numesc Dumnezeu.

Niciodată nu am înţeles câtă putere zace în om şi de unde vine ea: puterea de a ierta, de a uita, de a o lua de la început, de a te accepta, de a nu accepta, de a continua, de a lupta, de a crea etc. Pare pompos la o primă citire, de fapt, nu pare nimic. Mă minunează părinţii care nu plâng niciodată în faţa copiilor lor bolnavi, mă minunează copiii care trec prin mizerie şi mizerii, ajungând acolo unde nimeni n-ar fi bănuit, mă minunează oamenii pentru care viaţa înseamnă căutare, mă minunează oamenii care fac rău (fără să fie neapărat răi) şi cei care vindecă (fără să fie neapărat buni).

Vorbeam mai apoi de frică, şi asta de două feluri: una fizică şi una spirituală. Prima poate fi trăită când eşti urmărit de o haită de câini, când ai un accident, când eşti ameninţat cu pistolul şi toate cele.  Acum două săptămâni, am trecut prin ceva asemănător şi m-am minunat pentru că frica asta scoate animalul din oricine. Am uitat de toate tristeţile, frustrările, fricile mele spirituale în faţa luptei pentru supravieţuire. În rest, frica spirituală mă minunează prin puterea ei creatoare, înălţătoare.

Ei, şi acum, Dumnezeu. Nu merg la biserică, nu-mi fac cruce când trec pe lângă una, nu sunt religioasă, dar mă rog adesea. Şi cred că Ceva există, altfel nu m-aş minuna de ordinea perfectă în care se află toate. Mă minunează lucrurile şi întâmplările pe care raţiunea nu le poate explica , mă minunează omul, frica şi viaţa… care au apărut şi ele cumva, de undeva.

Şi să nu uit: mă minunează oltenii. Trecând peste aura lor de geniu, peste stilul lor unic de a se certa cu moldovenii (na, că de asta uitasem, am trăit o frică fizică pe tema asta săptămâna trecută) şi peste faptul că Emil este oltean, ăştia chiar sunt perfecţi şi simpli. La dracu, iar m-am deochiat singură! Nu mă mai minunez.

 

Eglantina Becheru

3 thoughts on “Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe EGLANTINA BECHERU

  1. Scrie frumos, fatuca asta. Am dat de blogul ei acum doua luni si mi-a placut mult. Eglantino, Eglantino, ce ascunzi tu?

Lasă un răspuns