Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe GEORGIANA LUNGU

Salutare, dragilor!

Când mi-a propus Emil să vin şi eu cu un guest-post, am răspuns, fără a sta vreun pic pe gânduri, afirmativ. Tot atunci mintea mea a început a lucra la acest articol, vrând-nevrând. M-am gândit, m-am răzgândit, şi abia m-am putut hotărâ la câteva .. „minunăţii”.

Uite, de exemplu, pe mine mă minunează viaţa. Cu tot ce înseamnă ea. Cu bune sau cu rele. Cu fericire sau cu lacrimi. Mă minunează cum putem trece de la o stare la alta în doi timpi şi trei mişcări şi cum azi atingem absoluturi doar visate odinioară, urmând ca mâine să revenim la mizeria cea obişnuită a normalului. Cum azi iubim, mâine urâm.

Mă minunează cum cunoaştem oameni minunaţi  în condiţii dintre cele mai vitrege ale existenţei noastre! Cum impulsurile de moment pot aduce relaţii şi legături care rămân undeva, acolo în suflet, chiar dacă se destramă şi dispar în negura cotidianului.

Simplitatea vieţii, a existenţei noastre, dar încăpăţânarea de a le complica pe amândouă mă minunează constant. Încăpăţânarea de a face dintr-un lucru simplu, unul din cele mai dificile. Un ,, da” sau ,, nu” devin adevărate teorii şi subiecte pentru dezbateri filosofice.

Mă minunează cum mama e cel mai bun medicament pe care îl pot folosi pentru suflet.

Mă minunez când văd cum un rău, devine, peste timp, un bine mai mult decât necesar nouă. Cum o palmă de acum, devine cea mai duioasă mângâiere şi poate chiar salvarea noastră dintr-un vârtej din care ne-am fi pierdut.

Mă minunez cum ne adunăm bucăţile de suflet de la cei cărora le-am încredinţat şi cum începm să reconstruim ceea ce a fost atât de frumos în noi, dar înainte.

Mă minunez cum un om îţi poate aduce un car de fericire! Cum un glas îţi poate fi muzică pentru minte şi pentru suflet.

Mă minunez cum soarele mă umple de energie, cum îmi dă atâta voie bună şi atâta poftă de viaţă!

Mă minunez cum muntele mi-e aşa de drag! Pot da orice pentru o zi acolo!

Şi mai mă minuează lucruri şi nu sunt deloc puţine. Uite, mai mă minunează câte lucruri mă pot minuna pe mine!

Până data viitoare, să zâmbiţi cu toţii şi minunaţi-vă de minunăţiile din jurul vostru!

 

Georgiana Lungu

Lasă un răspuns