Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe IOANA RALUCA POPESCU

Mersul cu mijloacele in transport in comun este un test de rabdare. Descoperim cat de sado-maso suntem atunci cand nu avem castile la noi si bateria telefonului s-a dus. Atunci devenim martorii discutiilor din metrou, autobuz si tramvai. Romanul s-a nascut poet, analist politic, filozof iar in drumul sau catre casa, service si retur este capabil sa gaseasca solutii salvatoare la crizele politice de pe mapamond, gandirea sa strategica poate influenta in bine spre pacea eterna conflictele din Orientul Mijlociu iar Marie Curie devine o biata amatoare cand romanasul incepe sa insiruie unsori, alifii si remedii de la mama atat de bune ca vindeca cancerul, silifisul si tusea magareasca.

Studiu caz: autobuzul 117. De la Unirii pana la resedinta din Ferentari zis si Ferentexas – de parca suntem patria la fel de fel de JR Ewing – am parte spre mare mea bucurie de tot felul de experti. Ce-mi trebuie mie Sinteza Zilei, Capatos, Acces Direct si alte emisiuni, pe durata drumului pana la casuta mea pasnica si pitoreasca, daca nu am colacul salvator sub forma de casti si telefonul incarcat, devin fara voia mea spectator la schimbul de opinii ‘academice’. Pana si Premiile Oscar au fost dezbatute saptamana trecuta. “Domne’ pai nu vedeti ca-i conspiratie la mijloc impotriva lui Mungiu? De la Nicolaescu incoace. Nu ne vor ca suntem prea buni. Au bagat nu stiu ce film despre mosi ramoliti, un film cu niste curvari prin Scandinavia si inca trei tampenii. Ai sictir, pai mi-a zis a lu’ cuscru, baiatu’ e inginer de sunet pe la un mogul, ca a auzit el pe unele vorbind inainte de emisiune. Suntem prea buni d-aia nu de vor la Oscar. Raposatu’ Nicolaescu putea sa aibe 3 Oscaruri pana acum. Jigodiile dracu’ cu filmele lor alb-negru. N-ai vazut bre anul trecut ca au dat la filmul ala mut Oscarul? Da-o dracu’ ca asa o sa ajungem sa filmam pe una in curu’ gol gatind o varza si sa zicem ca-i arta.”  Misto nu?

Dragii mei minunea continua. Undeva pe la George Cosbuc se baga in discutie un domn Mircea. “ Jiganii dracu’. Le place sa puna lumea la cale. Nu vezi ce-i prin Israel, se caftesc aia non stop, apar niste destepti la televizor sa-mi spuna mie de geopolitica si nu mai stiu eu ce fel de aiureli. Ascultati-ma pe mine ca am fost acolo prin ’74, ca eram pe vas. Astia fut lumea cum vor. Ne fut pe fata si noi zicem mersi. Pe toti ii fut si pe americani dar alora le place. “ Dracu’ m-a pus sa dau la Facultate de Stiinte Politice si sa ma specializez in Relatii Internationale, avem de fata pe tatal lui Kissinger ce dadea de pamant cu Diplomatia tutoror si o baga in mamicutele lor fara nicio jena.

Cand am poposit la Liberty Mall imi spuneam in sinea mea, inca trei statii si gata. Se urca o doamna, cu trei sacose, ce sa vezi, il stia pe nenea Mircea. “Mama lor de nenorociti cu promotiile lor. Ne mint pe fata, ne mint cu pliantul, cu televizorul. Nemtii sunt de vina ca aduc la noi toate rahaturile de care nu mai au nevoie. Mai rau decat chinezii astia nenorociti. M-am dus ieri la Dragonul Rosu. Nemancatii dracului, cum vad ca vine politia o rup la fuga, sa-i rupa in bataie cu preturile lor si tenisii de tot rahatul.”

Pana am ajuns in statie si am coborat, autobuzul 117 devenise un studio pe roti unde se dezbateau problemele fierbinti ale lumii. De la premii Oscar la politica international trecand prin moda si muzica. La vita e bella dragilor.

©IoanaRalucaPopescu

Blog: http://ioananix.wordpress.com

One thought on “Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe IOANA RALUCA POPESCU

Lasă un răspuns