Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe MANUELA UDREA

Vreau sa lupt !

 
Ce ma minuneaza?…o intrebare la care nu m-am gandit, si al carei raspuns pare ca se lasa asteptat…si totusi…
Privesc si ascult cu atentie stirile, si din noianul de evenimente mai mult sau mai putin fericite, o stire…ma minuneaza.
De ce?…pentru ca un om…lupta.
Lupta pentru viata.
Nascut orb, cu grave dizabilitati, acest om minune nu-si poate folosi decat…nasul…cu care scrie…pentru ca lupta lui sa fie auzita intr-o lume prea  grabita si indiferenta.
Durerile trupului par nimicuri, pe langa cele ale sufletului, un suflet ce striga, nazuieste si spera.
Cu efort si determinare a terminat 4 clase intr-un singur an, a mers la vot ca un cetatean responsabil, a publicat o carte de poezii, si tot ce isi doreste e ca durerea…sa dispara.
Isi doreste sa-si poata vedea parintii, sora, sa-si intemeieze o familie, sa i se recunoasca discernamantul si capacitatile, sa beneficieze de drepturile ce i se cuvin, sa participle la concursuri de poezii, sa-si termine studiile, sa fie privit ca un…om.
Un om…care lupta.
Numele lui este Vasile Marius, are 28 de ani, locuieste in comuna Peris, sat Bratulesti, judetul Ilfov, si lupta prin scris pe www.vreausalupt.wordpress.com.
Lupta Marius !
UPDATE: Am primit cu intarziere acest articol pe mail. Intrase la SPAM. Nici noi nu bagam in seama astfel de mesaje, pana si yahoo-ul le desconsidera. Trist…

Lasă un răspuns