Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe ROXANA SIRETEANU

Ce mă minunează pe mine în lumea asta?

Tough topic aș putea spune. De unde să încep?

Aș putea începe cu miracolul vieții pe Pământ. De unde, cum, de ce, până când? Au fost extratereștrii? A fost Dumnezeu? A fost altcineva care a aruncat sămânța vieții pe planeta noastră?

Mă minunez uitându-mă la minunile arhitectonice lăsate în urmă de predecesorii noștri, că sunt ei indieni, maiași, egipteni și așa mai departe. Mă minunez de câte ori mă uit la Casa Poporului și mă gândesc câți oameni au trebuit să moară pentru ca această “capodoperă” arhitectonică să ia naștere … Dar, hei, cu sarcrificiu se face totul, nu-I așa?

Mă minunez ori de câte ori trec prin intersecția semaforizată de acasă care nu merge de 2 luni și semaforul e tot pe intermitent. Busculade, claxoane, înjurături, nervi, și nici un polițist.

Mă minunez ori de câte ori văd oameni care conduc mașinile în trafic cu oglinzile pliate.

Mă minunez când văd câte un porc cu ceafa lată lătrând la televizor în plină campanie electorală cum că el va face și va drege, iar mulțimea o ia de bună.

Mă minunez când văd alte popoare mai înapoiate ca al nostru cum se ridică din propria cenușa și reușesc să răzbată cu tot cu criză, cu probleme, cu tot, iar noi nu putem, după 24 de ani de când ne-am câștigat dreptul de a avea dreptul la opinii.

Mă minunez când văd la televizor știri despre babe violate cu bestialitate de niște tineri care încă nu au vârsta legală pentru a lua permisul de conducere.

Mă minunez când văd că în preajma Sărbătorilor totul se scumpește în loc să se ieftinească, pentru că, nu-i așa, suntem o societate de consum și trebuie să cumpărăm tot felul de chestii…

Mă minunez când văd ca pentru un deranjament la Enel termenul de rezolvare dat de ei este de 10-12 ore.

Mă minunez…

Roxana Sireteanu

One thought on “Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe ROXANA SIRETEANU

Lasă un răspuns