Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe SIMONA MOCANU

Câştigătoare a primului maraton, mi s-a oferit onoarea de a tăia panglica acestui eveniment blogosferic. Iniţial nu voiam să particip. Sesiunea mă voia doar pentru ea. Însă, într-o noapte, din lipsă de somn şi de lucruri la care să meditez, m-am gândit la Emil. Şi mă minunam eu cât de ciudat e ADN-ul omului ăstuia şi că cineva ar trebui să-I facă o descriere. Dar cine? Cine? Cine? Până când se oferă cineva, vă spun eu de ce mă minunează Emil (cu E mare, parcă îl aud spunând) Călinescu!

1. E un hater! Cel mai mare. A fi hater, în viziunea majorităţii, nu exprimă ceva de bine. Dar nu şi pentru el. Îl faci hater? Apăi, bun, nu există compliment mai încântător. Eşti si tu hater în devenire şi nu ştii cum să-ţi îmbunătăţeşti ura? Nu-i problemă, apelează la Emil, îţi oferă un ghid practic şi rapid. Şi multe încurajări benefice: “sunt mândru de tineeeeeeeeeeeeee, acu te recunosc drept eleva mea, proud of you, little hater”

2. Dacă faci cunoştinţă cu Emil pentru prima oară, 2 lucruri sunt posibile: Să se laude că e oltean, îl citez: “De ce sunt vorbesc oltenii la perfectul simplu? Pentru că sunt simpli şi perfecţi?”, iar dacă eşti blogger sau oltean, sigur te va întreba dacă nu vrei să scrii pe blogul lui. Să nu fii ungur, totuşi.

3. Emil ar merge într-o expediţie la munte îmbrăcat cu faimoasa lui cămaşă hawaiiană. Emil poartă roz cu mândrie, dar în acelaşi timp poate fi şi prezentabil, adică să asorteze corect 2 culori. Nu prea face asta, pentru că a fi minunat nu înseamnă a fi complementar.

4. E e un personaj rotund, la propriu şi la figurat. Narcisismul este celula sa de bază: “ma iubesc chiar si cu defecte“!  Lauda de sine miroase mereu a bine (conform opiniei sale grandioase) şi nu te lasă în pace până când nu te-a pus la curent cu toate realizările lui. Eu: am trecut de 3000 de vizualizări pe blog    El: vrei să mă uit cât am io? Eu: Nu. El: păcat, eu tot mă uitai. 4223.

5. Este superstiţios, iar eu sunt pisica neagră pe care dă vina pentru orice prostie. “dacă pierd pariul din cauza ta, chiar te bat”. Valabil mai ales atunci când nu câştigă bilete la film, pentru ca şi eu îmi doresc biletele şi drept urmare fac vrăji ca el să nu le primească.

6. Mă iubeşte, ştiu eu. Altfel nu mi-ar răspunde atât de drăgăstos. După revelion, Eu: Emil, îmi este dor de tine!! El: cred că nu te trezişi încă din mahmureală.

7. Încă o dovadă că mă iubeşte, mă alintă mereu! “Bloggerito, hateriţo, cinefilo, baby blogger, te pupă jean”.  Niciodată Simona.

8. Îmi place mai mult de el în viaţa reală, pentru că o pot lua la fugă înainte să înceapă să se laude. Nu cred că ar alerga după mine. Zâmbeşte mereu si îi tremură tot corpul când râde. Are cele mai bune bancuri, crede el. Îţi spune unul şi nici nu mai aşteaptă să vadă dacă te amuză, râde el şi pentru tine. Dacă te lasă şi pe tine să spui 2 cuvinte, atunci stă ca un lup la pândă, se balansează de pe un picior pe altul, gata să sară cu o replică. Şi vai, replica e faimoasă. Încă 2-3 reprize de râs.

9. E cult, vorbeşte în rime: mandra-i faţă de părinte/şi se dă tare cuminte/dar eu ştiu ce-i trece ei prin minte” şi are o filozofie de viaţă care le întrece pe cele elaborate de Confucius: “dacă-i chef/păi chef să fie!”

10. Se joacă cu cuvintele în aşa fel cât să pară el excepţional: El: “îţi recomand articolul”; Eu: nu vreau să te jignesc, dar nu primesc prea multe views-uri de la tine. El: “păi dacă asta mi-e publicul… intră doar ca să citească ce scriu io, care-i vina mea?”

Eu: “Prefer să convieţuiesc cu  un tigru într-o barcă, decât să te mai suport pe tine.”

El:” Genial, pot să pun asta pe Facebook?” (criza de ras)

Simona Mocanu

Update personal: Maine apare articolul celui de-al doilea castigator al maratonului de Craciun, Oliviu Bujor Portocala.

5 thoughts on “Guest-post – Ce o MINUNEAZA pe SIMONA MOCANU

  1. Într-un cuvânt, reprezentantul haterilor de pretutindeni în mediul virtual. Nu e un om, e Omul. Nu e un hater, e Haterul. Aș vrea să îl aud că vorbește despre el la persoana a III-a și atunci chiar o să aflu unde s-a transferat, prin metempsihoză, spiritul lui Narcis. 😀

Lasă un răspuns