Guest-post – Cum se da teapa pe site-urile de anunturi auto

Mailul meu este primitor, blogul/blogurile la fel. Ieri primesc pe mail urmatorul text, pe care am zis ca este util sa-l dau mai departe, nu d-alta, dar pe tepari cam am boala. Asadar (cititi pt a nu lua teapa):

Deoarece suntem inca in criza, romanii de rand nu-si permit sa cumpere o masina noua pe care sa plateasca 10000 euro si atunci isi cauta masina pe site-uri de anunturi auto. Dornic sa faca o achizitie buna, romanii cauta masini care aparent sunt oferte excelente, la preturi irezistibile, dar sfarsesc prin a-si lua tepe mari sau mici in functie de naivitatea fiecaruia.Teapa decurge in felul urmator:

Sa zicem ca domnul X din Constanta, a gasit un volkswagen golf 4, an 2002, 90000km la pretul de 3200 euro; masina arata super fara zgarieturi sau urmele unui accident. Hotarat, domnul X  contacteaza vanzatorul, adica pe domnul Y pentru a cere alte detalii legate de masina si sa stabileasca unde si cand ar putea sa vada masina. Domnul Y ii comunica cumparatorului ca el se afla in Germania si ca ar putea sa vina pana la Bucuresti daca el ar fi de acord cu o mica intelegere.
Vanzatorul ii cere domnului X sa efectueze un transfer de bani (intre 1500-2000 euro) prin Western Union pe proriul nume si sa-i trimita o copie a documentului de transfer, argumentand ca banii ii va putea ridica ulterior din Bucuresti, cand se vor intalni.
Pretextul invocat de vanzator e ca nu vrea sa riste sa faca atata drum si ca acest transfer va constitui o garantie ca  domnul X este serios si ca se vor intalni in Bucuresti.
Toate bune si frumoase pana cand domnul X se prezinta la ghiseul Western Union la care si-a trimis banii si afla cu surprindere ca banii i-au fost ridicati in numele sau de alte persoane.

Cum a fost posibil?

Escrocii se folosesc de COPIA DOCUMENTULUI de transfer a banilor care contine datele destinatarului si inca un cod (MTCN), falsifica o carte de identitate si ridica banii fara probleme.
Scenariile sunt diferite (de la pensionari ce nu mai au nevoie de masina, familii ce pleaca in Anglia si nu pot circula cu masini cu volan pe stanga, etc) insa conditia este aceeasi: sa transfere o suma de bani si sa le fie trimisa copia documentului de transfer.
Aceste escrocherii nu sunt noi dar inca fac destule victime printre vizitatorii site-urilor de anunturi auto gratuite si de aceea pe Autosursa.ro noi ne avertizam vizitatorii.

ATENTIE!!!

Nu plati niciun fel de avans. Solicita sa vezi masina si actele acesteia.
Fa o verificarea tehnica a vehiculului. Autosursa.ro nu detine alte informatii despre vanzator decat cele din anunt.
Va rugam sa distribuiti acest articol pentru a fi cat mai putine victime.

Va rugam sa distribuiti acest articol pentru a fi cat mai putine victime.

Chiar daca n-ati fost victime ale unor astfel de tepe, e bine sa luptati contra teparilor distribuind astfel de mesaje. SPune nu teparilor. Salutari MINUNATE tuturor 🙂

Lasă un răspuns