Guest-post – English Vinglish(2012)

Filmele indiene nu sunt acele filme pline de muzica,dans,lacrimi si cu o poveste greu de crezut.Sunt acele filme care prezinta povesti de viata deosebite,care te invata sa razi,sa iubesti,sa apreciezi mai mult tot ceea ce ai.
In ultimii ani, tematica abordata in productiile de la Bollywood s-a diversificat si a devenit accesibila unui public din ce in ce mai larg.’English Vinglish’ este una dintre productiile care au schimbat in bine mentalitatea a sute de mii de persoane.
Shashi(Sridevi) duce o viata normala in India.Este casatorita,are doi copii si majoritatea timpului o petrece gatind ladoos(dulciuri indiene) pe care,mai apoi,le vinde.Totul se schimba atunci cand este invitata la nunta nepoatei sale in America si trebuie sa petreaca 3 saptamani fara familia ei.Deoarece nu vorbeste limba engleza,Shashi primeste deseori reprosuri din partea sotului si fiicei sale,iar plecarea in New York i se pare imposibila.
Acolo,ea decide sa se inscrie la un curs de engleza rapida atat pentru a invata,cat si pentru a capata mai multa incredere in sine.Familia,dragostea si educatia sunt elementele care transforma filmul intr-o poveste superba.
Premiera sa a avut loc la Festivalul International de Film de la Toronto si ,pe langa zeci de nominalizari,productia a castigat 10 premii pentru cel mai bun debut regizoral(Gauri Shinde),cea mai buna actrita in rol principal(Sridevi),dar si cel mai bun film.
Cu siguranta merita sa il vizionati,veti fi pe deplin impresionati !

2 thoughts on “Guest-post – English Vinglish(2012)

Lasă un răspuns