Guest-post – Întâi aprilie

Pe http://emilcalinescu.eu/ am un minunat maraton blogosferic de 1 aprilie. Dar pentru ca au venit 25 de articole, unul din ele am zis sa-l public aici. Cum Alexandru Nan aici a avut cel mai mare succes (avand deja 2 articole la activ, aici si aici), el a fost cel „urgisit”. De fapt, ideea a fost simpla: el nu era blogger, deci nu concura pentru premiu. Va las in continuare sa savurati articolul sau:

În calendarul Iulian, 1 Aprilie reprezenta prima zi a anului nou şi a fost celebrată având această semnificaţie până în anul 1582. Atunci a hotărât Papa Gregor al XIII-lea adoptarea noului calendar, cel Gregorian, care făcea ca 1 ianuarie să fie prima zi a anului nou. Datorită unei comunicări deficitare şi a împotrivirii oamenilor la schimbare, mulţi continuă să sarbatorească Anul Nou ca înainte, pe 1 Aprilie. Francezii, mai speciali, au rezistat valului de schimbare, însa ceilalţi îi desconsiderau din acest motiv şi le jucau farse. Au început să le trimită invitaţii false la petreceri şi i-au păcălit să creadă lucruri neadevărate.

Ziua Păcălelilor a prins contur în Anglia. A evoluat şi crescut în popularitate foarte rapid, deoarece păcălelile constituiau încă de atunci o metodă de distracţie. [1]

relatări din cocină… Ating o arie ce a mai fost tratată în lumea lui Emil, acum să rememorez cum îşi fac ei nişte glumiţe, fărsuţe, aroganţe… în birourile pătrate din multinaţionale. 1 aprilie reprezintă prilejul perfect de a demonstra cât de inteligenţi sunt atunci când vine vorba să joace feste tuturor.

Cel mai reuşit mi s-a părut când a fost contactat un cuplu de nesuferiţi: el a fost sunat de o tipă, iar iubita de către un individ. Buzduganii au jucat destul de bine rolurile de amant date, au prezentat atât de bine ficţiunea alături de nişte fapte încât Făt Frumos şi crăiasa au avut o ceartă mai să rupă logodna. Au fost mai degrabă mulţumiţi că până la urmă a fost o farsă de 1 aprilie decât să guste. Orgoliul de om prost te face să nu mai râzi dacă idiotul se ceartă cu consoarta. Totul s-a terminat cu bine şi cuplul anului 2011 a rămas valabil. Sper ca anul ăsta să mai prind farse făcute prin intermediul angajaţilor din industria de creaţie.

În rest din păcate văd că se ţin doar de nişte glume care amuză nişte oameni cu retard sever. Anunţă pe interioare că au ridicat maşina vreunui manager simpatic cu sacou maro. Vedem cum cheamă vreun grăsuţel la bucătarie ca a venit pizza când de fapt e masa goală… amuzament pentru şmecheri. Ah să nu uit pe cei ingenioşi care caută farse pe google şi aleg pe cele mai de căcăt. Spun vreunei proaste în balerini ca are şireturile desfăcute… vai de mine ce mai râd.

Oamenii minunaţi pot să pună filme porno pe plasma de la recepţie că tot sunt nişte ţărăni încălţaţi în toată regula. Pot turna maioneză în loc de săpun lichid la baie, oameni buni !  arătaţi ca sunteţi în stare de ceva. Ar fi plăcut dacă scriu WC pe uşa vreunui coleg sau vecin muist. Tu corporatistule !, fă un printscreen cu Desktop-ul vreunui cretin, setează-l ca wallpaper, şterge toate icoanele de pe Desktop şi ascunde taskbar-ul, parcă deja aud bivolul cum înjură ca la autogară.

Alex Nan vă urează curaj şi succes la păcălit, dar să o faceţi bine.


[1] http://www.calificativ.ro/Istoria_Zilei_Pacalelilor-a20652.html

6 thoughts on “Guest-post – Întâi aprilie

  1. Dacă e să zic ceva, zic că e slab rău de tot articolul. Dar noah, ăştia cu retard sever n-avem cum să-i înţelegem omului intelectu’.

  2. Eh, stai liniştită, Cornelia. Problema n-ar fi că uită neuronu’ meu să mă anunţe când fac pişu, problema e cine stă sub mine atunci când uită neuronu’ să mă anunţe când fac pişu.

Lasă un răspuns