Guest-post – M-am indragostit si eu…de India

Mai devreme sau mai tarziu  fiecare dintre noi se indragosteste.Fie ca e vorba de un coleg,o prietena  sau vreo celebritate,intotdeauna exista cineva care iti face inima sa bata mai tare decat de obicei.  Dar este oare posibil sa te indragostesti de o tara?

  Da,este…Si eu m-am indragostit in urma cu cinci ani si ,pe zi ce trece,iubesc din ce in ce mai mult. In Romania de atunci, in care mai nimeni nu vorbea despre India,apaream si eu in peisaj.Ma ratacisem de “turma” celor de varsta mea:ei erau interesati doar de America,Hollywood si toate “celebritatile” scoase pe banda rulanta de Disney…iar eu ii cautam pe Raj Kapoor si Naarghita de care nimeni nu mai era interesat pentru ca ei erau “invechiti”.

  Ce imi place la India? Simplu:totul.Filmele indiene sunt cele care m-au facut sa ma indragostesc : Shah Rukh Khan si Kajol au fost cei care au deschis pentru mine portile unei noi lumi.Am ras,am varsat lacrimi,am iubit si,cel mai important,am invatat sa privesc viata altfel.Productii precum “Black”,”Bhaag Milkha bhaag” sau “Kal ho naa ho” m-au invatat sa pretuiesc altfel tot ceea ce am si sa zambesc in fiecare clipa.

  Pentru muzica si dansul indian poate ca cele mai potrivite cuvinte sunt “pasiune” si “expresivitate”.Melodiile iti patrund pur si simplu la inima,iar coregrafiile care le insotesc sunt superbe.Pentru fiecare parte a corpului exista numeroase miscari,un simplu dans reprezentand o intreaga poveste,un superb spectacol pentru privitor.

Despre peisaje si arhitectura am ,din nou,doar cuvinte de lauda.Muntii din Kashmir,plajele insorite din Goa,monumentele precum Taj Mahal,zecile de forturi si palate iti incanta enorm privirea.As putea sta trei ore admirand o simpla poza si tot nu m-as plictisi.

Taj Mahal

Este absolut imposibil sa cuprind in cateva randuri ceea ce reprezinta India pentru mine,mereu mai ramane ceva de spus.India inseamna culoare,viata,fericire…pentru multi tot India inseamna si saracie,tristete sau neajuns.Aceasta tara a contrastelor a reusit sa ma prinda in mreaja ei si nu stiu daca imi va mai da vreodata drumul…

autor: Anca-Maria Ion

2 thoughts on “Guest-post – M-am indragostit si eu…de India

Lasă un răspuns