Haine barbatesti … de 1 martie

Eu, in misoginismul meu proverbial, m-as duce sa „heitaresc” 1 martie. Cu 8 martie pot sa fiu de acord pana la punct (1%, nu mai mult), insa cu 1 martie sigur nu. Nu pot si pace. Iar martisoarele mi se pare cele mai oribile si mai inutile lucruri care au putut fi inventate. Asadar, cum vi s-ar parea haine barbatesti, de 1 martie, LA OFERTA?

Serios, daca mi-as face un magazin barbatesc, pe asta as miza: pe misoginism. Nu unul jignitor, ci unul care sa sublinieze faptul ca acel magazin este masculin. As propune urmatoarele oferte, cu sloganul aferent dupa fiecare:

1. De 1 martie primesti 2 tricouri la pret de unul: unul pentru sotie, altul pentru amanta.

2. De 1 martie cravata este la jumatate de pret: restul banilor ii vei da pe martisor.

3. De 1 martie pantaloni barbati la un sfert de pret: 1 martie trebuie sa fie fericit si pentru barbati.

4. De 1 martie te incalti mai ieftin de la noi: sigur ti s-au rupt pantofii de cat ai umblat pentru cadourile fetei/femeii/nevestei.

5. De 1 martie ai sapca la jumatate de pret: ai grija de capul tau, acopera-l! Acum, la jumatate de pret.

Si as mai putea sa concep si altele. Ideea generala ati prins-o: as face reduceri enorme fix acum, de 1 martie. In fond si reducerile pentru hainele de dama tot barbatilor li se adreseaza, nu? Ca deh, in majoritatea cazurilor ei sunt cei care cumpara (pardon, care PLATESC) acele haine.

De ce, totusi, nu se incumeta nimeni la o asemenea publicitate? Pai din 3 motive (zic eu):

1. Publicul masculin este un public restrans. Iar publicul care sa cumpere haine de pe internet este si mai restrans. Barbatii cumpara de pe unde gasesc: hypermarketuri, supermarketuri, magazine de cartier. Ai vazut o bluza, ai luat-o, la revedere. A cauta zeci de magazine de haine, prin tot internetul, nu este o activitate deloc masculina. Sau, ma rog, nu este vazuta asa.

2. Multi au impresia ca nu se pot atinge de valorile nationale. Iar martisorul este, din N motive, o traditie nationala. Cum poti tu, un amarat de magazin, sa ironizezi o astfel de traditie?
Acum 1 an, pe 9 martie, am prins o promotie la un magazin online de haine: 40% reducere la toate articolele barbatesti, de 9 martie. Pana atunci tot magazinul parea dedicat damelor.

3. Din cauza punctului 1 nici nu sunt gandite foarte multe strategii de marketing. Ai un public pe care incerci sa-l atragi intr-un mod cat mai sobru. Sa nu zic ca multe magazine sper sa le treaca pragul femeile, eventual sa le comande ele barbatilor.
Apropo de asta, cate magazine EXCLUSIV MASCULINE ati vazut voi pe internet? Putine, foarte putine.

Sunt de acuzat magazinele? Sub nicio forma. Eu as zice ca tine si de mentalitatea romanilor (masculi): daca iti cumperi multe haine ori esti intr-o continua cautare esti femeie sau esti gay. Trebuie umblat la mentalitate.

Totusi, la anu’ sper sa gasesc reduceri la haine barbatesti de 1 martie. Salutari MISOGINE tuturor!

One thought on “Haine barbatesti … de 1 martie

Lasă un răspuns