Handmade

Nu este prima oara cand scriu despre handmade. Nici ultima oara probabil.

Pe scurt de tot: mie-mi plac lucrurile facute handmade si asta pentru ca, in primul rand, apreciez munca. Si oricat ar suna de sovin: apreciez mai mult munca unui roman. Simt ca ma fac util, cumva, tarii mele. Ca sa fiu si un pic narcisist: facandu-ma util tarii mele imi fac, indirect, si mie un bine.

Totusi, daca este sa nu-mi placa ceva, acel ceva este martisorul. Sunt N motive pentru care martisoarele nu-mi plac, iar faptul ca sunt handmade nu le salveaza deloc. In ochii mei cel putin. Pe scurt de tot: martisoarele sunt complet inutile, snurul acela alb-rosu nu este deloc estetic (lasand la o parte aspectul fotbalistic, acea combinatie poate fi utila in anumite circumstante, dar nu aici), iar a pune pe orice snur si a zice ca este martisor este un lucru absurd. Nu inteleg de ce altii ma acuza pe mine ca sunt superstitios, insa „traditia” legata de martisor, care de fapt tot superstitie este, o pastreaza cu sfintenie.

Ce-mi plac mie insa foarte mult sunt bijuteriile handmade. E adevarat, putem gasi bijuterii handmade superbe, insa putem gasi si bijuterii handmade oribile. Daca vedem intr-un loc niste kitchuri oribile nu trebuie sa dam cu pietre in tot ce inseamna handmade. Pur si simplu cautam in alta parte pana dam de ceea ce ne place.

Totusi, cei care fac asa ceva ar trebui sa stie un lucru: pe langa munca si rabdare iti trebuie si nitel talent. Nu te apuca de handmade doar pentru ca ai vointa, ai rabdare si ai nevoie de bani. Gandeste-te daca bijuteriile tale sunt mai frumoase ca ce se gaseste deja, acea plus-valoare cu care ne tot bat la cap economistii.

Imi plac chestiile handmade, as purta si o bratara handmade masculina (daca arata bine) si oricand voi incuraja oamenii sa cumpere un handmade in dauna unei bijuterii chinezesti, fie ea mai ieftina. Da, sunt dispus sa platesc in plus pentru acest aspect.

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

Las─â un r─âspuns