The Hangover – un film plin de întâmplări comice și neașteptate

The Hangover – un film plin de întâmplări comice și neașteptate

 

Filmul este o producţie Americană de genul comedie și a fost lansat în anul 2009. Regizat de către Todd Philips în colaborare cu Daniel Goldberg, acesta este începutul unei trilogii pline de umor. Având deasemenea o distribuţie de excepţie, în frunte cu Ed Helms, Zach Galifianakis şi Bradley Cooper, pelicula a câştigat Globul de Aur la categoria cea mai bună comedie şi a fost în topul filmelor cu cele mai mari încasări din anul respectiv. Scenariul scris de către Scott Moore şi Jon Lucas este bazat pe o întâmplare similară prin care a trecut unul dintre prietenii producătorului executiv, Chris Bender.

Premisa filmului se bazează pe încercarea personajelor de a-şi aminti evenimentele ce au avut loc în seara petrecerii burlacilor pe care aceştia au avut-o în Las Vegas, la celebrul Caesars Palace. Însă, a doua zi dimineaţă, îşi dau seama că mirele a dispărut. Cu ziua nunţii apropiindu-se, aceştia trebuie să îşi reconstituie drumul din seara respectivă pentru a-şi găsi prietenul şi a-l ‘înapoia’ miresei. Protagoniştii peliculei sunt reprezentaţi de către Alan Garner (Zach Galifianakis), Dr. Stuart ‘Stu’ Price (Ed Helms) şi Philip Wennek (Bradley Cooper). Împreună cu prietenul lor, Douglas ‘Doug’ Billings, aceştia alcătuiesc ceea ce ei au denumit ‘Haită de lupi’.

Acţiunea începe în dimineaţa de după petrecere, când aceştia se trezesc şi găsesc o dezordine totală în apartamentul lor. Observând lipsa lui Doug şi nefiind în stare să îşi aducă aminte unde ar putea să se fi dus cu o seară înainte, cei trei pornesc într-o aventură plină de evenimente pe care nu şi le pot explica. Începând de la un indiciu foarte ciudat, dintele lui Stu găsit în buzunarul lui Alan, aceştia ajung în fel şi fel de locuri neaşteptate. De la tigrul faimosului boxeor, Mike Tyson, aflat în apartamentul de hotel al acestora şi până la descoperirea unui cap al mafiei, Leslie Chow (Ken Jeong) gol puşcă în portbagajul maşinii cu care au venit, evenimentele prin care aceştia trec în film sunt atât imprevizibile cât şi amuzante în felul lor. Mai mult de atât, nu doar că l-au răpit pe Chow dar i-au şi luat o sumă considerabilă de bani în seara petrecerii, bani pe care acum trebuiau să îi returneze.

Profitând de faptul că se aflau în Las Vegas, cei trei au venit cu ideea de a merge la unul din multele cazinouri din oraș. Neaşteptat şi împotriva caracterului său nepriceput şi comic, personajul interpretat de către Zach Galifianakis, ajuns la o masă de blackjack, joacă într-un mod excepţional folosindu-se de o strategie a maeştrilor. Datorită performanţei grozave, aceştia au putut înapoia banii lui Chow în scurt timp.

A doua zi dimineaţă, cu doar cinci ore înainte de nuntă, Stu are o revelaţie şi îl găseşte pe Doug. Acesta reuşeşte să ajungă în timp util la nuntă, făcând posibilă ceremonia. În final, găsind aparatul foto digital a lui Stu şi văzând pozele din seara de pomină, cad toţi de comun acord să şteargă aceste ‘amintiri’ pentru totdeauna.

Atât acesta, cât şi următoarele două filme din serie sunt pline de haz şi situaţii neprevăzute. Trilogia ‘The Hangover’ este una care nu merită ratată!

Lasă un răspuns