Hidrosablarea – o metoda ecologica de curatare!

Hidrosablarea – o metoda ecologica de curatare!

 

Ce este hidrosablarea?

Hidrosablarea este o metoda de curatare care utilizeaza un jet puternic de apa, prin care se elimina produse chimice, vopsele sau invelisurile acoperitoare de pe o anumita suprafata.

Datorita actiunii delicate a apei, curatarea prin hidrosablare este posibila fara a deteriora suprafata initiala. Este indicat sa se apeleze la acest tip de curatare atat pentru piese interne dar cat si pentru curatenia externa. Jetul de apa ajunge in locurile greu accesibile cu foarte mare usurinta.

Servicii-hidroasamblare

Si pentru ca intotdeauna este mai bine sa apelam la specialisti, indicat ar fi sa fie utilizate servicii de hidrosablare ale unei firme autorizate si specializate in domeniu.

Un mare avantaj pe care il are hidrosablarea este ca dupa terminarea procesului de curatare, apa reziduala poate fi recuperata si refolosita. Acest lucru face din hidrosablare o metoda ecologica, cu un impact redus asupra mediului.

Acest avantaj face ca hidrosablarea sa fie preferata si sa fie o alternativa la metodele conventionale de curatare.

Aplicatii ale hidrosablarii:

 1. In constructii: la reabilitarea structurilor de otel si beton.
 2. In industria chimica si energetica: hidrosablarea se foloseste pentru curatarea schimbatoarelor de caldura si depunerilor interioare si exterioare de pe fasciculele tubulare.
 3. In industria alimentara, agricultura si cresterea animalelor: curatarea sistemelor de tubulaturi interioare, curatarea bazinelor si a rezervoarelor, a utilajelor si camerelor frigorifice.
 4. In industria transporturilor, a constructiilor navale: jetul de apa curata cu succes depunerile de pe peretii exteriori ai navelor.
 5. Retele de conducte si statii de epurare: curatarea sistemelor de canalizare

De ce sa apelam la hidrosablare?

In timp orice material se deterioreaza, fie el din lemn, metal sau beton. Necuratarea la timp a unei suprafete de anumite depuneri poate duce la distrugerea permanenta a materialului.

Hidrosablarea garanteaza obtinerea unei suprafete aproape ca noua, neteda si estetica, fara a se ma apela la alte metode toxice si costisitoare.

Un alt mare avantaj pe care il are hidrosablarea este ca  are o eficienta extrem de mare in indepartarea graffiti-ului si restaurarea monumentelor.  Cu ajutorul acestei metode de curatare, este garantata indepartarea vopselelor de pe absolut orice tip de suprafata.  Apa actioneaza extrem de delicat, fara a deteriora in vreun fel suprafetele.

Hidrosablarea se mai poate folosi si la o mare varietate de suprafete din otel:

 1. La sisteme de vopsire, care au fost erodate sau colorate.
 2. Grunduri cu leziuni mecanice, rugina.
 3. Sisteme de vopsire apliate pe otel la standard militar.
 4. Sisteme multistrat cu exfoliere.
 5. Vopsele aproape intacte.
 6. Vopsele aplicate pe suprafata sablata.

1 thoughts on “Hidrosablarea – o metoda ecologica de curatare!

Lasă un răspuns