Iarna nu-i ca vara

De cate ori nu ati auzit expresia IARNA NU-I CA VARA? Asa e ca v-a ajuns? Asa e ca o urati din cauza celui care a spus-o? In aparenta e corect, iarna nu-i ca vara e un truism care insa se aplica al dracului de mult.

Iarna nu-i ca vara este o constatare sinistra pe care o facem de fiecare data cand autoritatile sunt luate prin surprindere. Iarna nu-i ca vara, ha ha ha… (semana cu celebrul HO HO HO, doar ca mult mai enervant).

Daca autoritatile sunt luate prin surprindere mereu, nu acelasi lucru ar trebui sa se intample cu noi. Adica si la noi se aplica iarna nu-i ca vara, dar macar noi sa facem ceva. De exemplu, sunt cateva chestii pe care le putem cumpara, in special daca avem casa cu curte (denumirea mai putin pompoasa pentru VILA):

Generatoare curent – Riscul sa-ti pice curentul cand stai la bloc este mic (iar era sa scriu bloG). Oricum nu prea ai ce sa faci. La curte insa riscul creste, asa ca acest accesoriu este absolut necesar.

Freza zapada – zic ca n-ai chef sa dai la lopata. Sau daca ai esti invitatul meu. Cica face bine la conditia fizica (Da, era o chestie misto: cica aia de la curte sunt mai slabi decat cei de la bloc… in curte tot timpul se gaseste ceva de facut).

Hidrofoare.

Nu sunt scumpe chestiile astea, insa nici degeaba nu sunt. Da, statul la vila este firesc sa presupuna costuri mai mari. Ar fi anormal sa fie altfel. Daca ar fi altfel am migra cu totii de la blocuri catre vile de n-am avea unde sa locuim.

Inca 2 chestii si inchei:

– Sunt din ce in ce mai multi oameni care considera ca e mai … confortabil sa stai la bloc. Fiecare isi doreste ce NU are.
– Unii oameni doresc sa stea la casa pentru ca nu mai suporta vecinii, sedintele de asociatie si alte asemenea. TOtusi, nu e mai boring la curte? Nu stiu, doar intreb…

Cam atat am avut de zis. Salutari MINUNATE tuturor si nu uitati: iarna nu-i ca vara.

ps: Iarna nu-i ca vara imi suna atat de frumos incat as face un film cu titlul asta. Serios.

One thought on “Iarna nu-i ca vara

Lasă un răspuns