De la altii: Idei de afaceri in Cluj

Idei de afaceri in Cluj

 

Cluj este tipul de oras care se preteaza multor idei de afaceri. Fiind un oras cosmopolit, universitar si bine dezvoltat, permite tuturor sa-si puna in aplicare gandirea inovatoare. Da, inovatoare, pentru ca altfel afacerea ta nu va evolua, te vei pierde printre atatea tipuri de business-uri care cresc mai mari si mai ramificate, de la o zi la alta.

Idei de afaceri in cluj

In primul rand, pentru orice idee de afacere ai avea, ai nevoie de un spatiu in care sa-ti desfasori activitatea. Acest aspect depinde de bugetul pe care esti dispus sa il aloci dar sfatul meu este sa alegi spatii comerciale in Cluj din zone centrale si semicentrale, in care succesul afacerii tale incepe din momentul in care clientul iti calca pragul magazinului, buticului, cafenelei sau ce vrei tu sa deschizi. Preturile sunt putin mai mari in aceste zone dar se merita, pentru ca iti asiguri vizibilitate, clienti si un numar de vanzari ridicat.

Daca ai vrea sa te numeri si tu printre acesti antreprenori de succes care se bucura de profit si clienti multumiti in Cluj, dar inca nu ti-a venit nici o idee geniala, iata cateva idei de business pe care le poti dezvolta si personaliza dupa cum doresti:

  1. Cafenea/Pub. Mai trebuie sa repet insusirea care face Clujul atat de propice dezvoltarii unui asemenea tip de afacere? E un oras universitar, da. Studentii vor fi mereu petrecareti, dornici de distractie si locuri in care sa le fie drag sa se intoarca, unde au fost serviti cum se cuvine. Cafenele si pub-urile se numara printre primele locatii in care o sa intalnesti mereu clienti, indiferent de ora sau vreme. Ok, hai sa nu exagerez, ca nu doar studentii sunt clientii acestor afaceri. Clujenii sunt oameni moderni si vor aprecia o cafenea atipica, unde pretentiile lor sunt satisfacute. Poti sa deschizi o cafenea-biblioteca, o cafenea cu detalii vintage, un pub cu tematica Harry Potter sau taraneasca. Totul depinde de tine.

Idei de afaceri in Cluj 2

  1. Un butic. Poate sa fie un magazin cu obiecte personalizate, handmade, magazin de haine, de linguri de lemn, articole de vrajitorie, orice doresti. Ia-te dupa trend si aminteste-ti ca moda nu moare niciodata, doar se reinventeaza. Acum este perioada in care ne intoarcem la obiectele din trecut, iubim trendul vintage si hipster, in tot ceea ce se poate aplica el. Fetele si femeile sunt mai ales topite dupa obiecte dragalase cum ar fi pernele pufoase, gentutele camel si aparatele polaroid. E doar un exemplu.

  1. Wedding Store. Nuntile vor exista mereu iar cererea pentru idei noi in ceea ce le priveste este uriasa. Fie ca oferi accesorii pentru nunta, servicii de decor, de foto-video, invitatii, aranjamente florale, orice iti trece prin cap, este imposibil sa nu apeleze nimeni la tine. Incearca sa aduci ceva nou sau daca nu, sa te identifici cu cerintele clientilor tai pentru a le oferi exact ceea ce au nevoie.

Ce zici? Cum suna aceste idei de afaceri in Cluj pentru tine?

Lasă un răspuns