Idei turistice

SUnt in Turcia dupa cum stiti, iar timpul meu este limitat. Revin maine in tara si recuperez (sper). Dar idei despre ce anume sa scriu imi tot vin aici (e atat de frustrant sa ai multe idei in cap si sa nu poti sa le scrii pe blog).

Nu stiu daca v-am zis, dar acum nu sunt in Antalya, ci in Adrasan, la o ora si jumatate de mers cu masina de Antalya. Desi zona e turistica (e plaja, e mare, e soare), locatia este oricum am lua-o una rurala. Pe romaneste: suntem undeva la tara, e adevarat, cu conditii turistice. Avem wirelles acilea (de pe el scriu acum), avem totul, dar suntem totusi la tara. SI oarecum izolati de lume.

Si stand aici ma tot gandeam la un moment dat ce norocosi sunt cei care detin astfel de „pensiuni” in zone interesante. E oricum misto sa stai la tara la mare, dar sa mai si primesti oaspeti (practic, sa te intretii din asta) e cu atat mai bine. CUnosti oameni, socializezi cu ei, le iei banii (oho, da cat de bine stiu turcii sa-ti ia banii). E chiar frumos. Iar de muncit nu muncesti cine stie ce (ok, nu stai degeaba, le gatesti, aranjezi cat de cat camerele, dar oricum e munca mai putina si mai placuta ca altele).

Iar cand ma gandesc la pensiune ma gandesc si la modul cum e aranjata. O casa normala de la tara din Romania imi pare de multe ori prea simplista. Or fi oamenii primitori, nu neg, dar trebuie sa fie primitoare si casa (cum e aranjata). Serios.

Nu zic ca aici am gasit raiul pe pamant sau ca lucrurile ar fi perfecte, dar oricum e mai bine ca in tara mea oricum am lua-o. Sa va dau 3 exemple de ce trebuie facut (si nu foarte scumpe):
1. Degeaba faci mancare foarte buna (sa zicem un cozonac) daca nu stii sa-l aranjezi. E o chestie de marketing #cumarveni
2. Casa sa fie nitel aranjata. O mica investitie intr-un pavaj mai special, un pic colorat sa zic, nu ar fi rea. Cautati model de pavaj prin magazine sau pe internet si turistii vor aprecia asta.
3. Sa-ti faci nitica reclama la pensiunea ta. As zice pe net, dar nu doar acolo. Merge si reclama veche, prin presa clasica, merge si reclama „din gura-n gura”. Ideea e ca intr-un fel sau altul trebuie sa auda lumea de tine. CUm nu conteaza.
4. Leaga-te de orice chestie speciala din orasul tau. In Adrasan este nu stiu ce cladire europeana importanta. SUnt doar 3 in toata lumea. E clar ca datorita ei a fost dus cursul acesta aici. Intrebare: s-a tinut vreun curs de securitate & stuff in Deveselu, unde e baza armata americana? EU n-am auzit. SI nu stiu a cui e vina, nu-mi dau seama. Dar e clar ca acea baza militara poate fi fructificata si turistic. Asa ar trebui sa fie, nu e nimic rusinos in a face bani din asta.

Ah, si inca ceva: incurajati turismul intern foarte mult. Atrageti si romani, nu doar straini. E foarte important si asta.

Voi reveni cu alte impresii din Antalya.

Salutari MINUNATE tuturor! ­čÖé

One thought on “Idei turistice

Las─â un r─âspuns