Il spalam sau facem altul?

Il spalam sau facem altul?

 

 

Stiti bancul ala cu tiganul care, vazandu-si copilul murdar rau, o intreaba pe nevasta-sa; Il spalam sau facem altul? Chiar daca e doar banc, substratul lui e mult mai important. Eu l-as folosi ca citat motivational in multe situatii.

Ideea e simpla: uneori nu poti repara unele lucruri, asa ca e mai bine sa o iei de la capat. Sa va dau 3 exemple:

1. Pe vremuri era la moda sa-ti duci tv-ul la reparat. Acum tv-urile nu mai sunt facute pentru a fi reparate. Ori e in garantie, caz in care te duci sa ti-l repare, insa de multe ori nici macar ei nu ti-l mai repara, ci ti-l schimba direct.

2. Service-ul de telefoane mobile are, mai nou, o singura utilitate: decodarea. Putini isi mai duc telefonul acolo, motivele sunt cam aceleasi ca mai sus. In plus, in 2 ani de zile telefonul se invecheste moral, nu mai vrei sa-l pastrezi. Uneori il schimbi pana sa se strice.

3. Este valabil si la chestiile mai putin fizice. Multa lume a simtit nevoia sa inceapa o noua relatie (cea veche nu a mai putut fi reparata) ori o noua cariera. Pur si simplu asa au simtit.

Sa va zic, acum, cum este cu site-urile, fie ele bloguri sau nu. Uneori suni pe cineva sa ti-l repare, sa ti-l aranjeze. Alteori, e prea tarziu, e prea mult de munca. Si simti ca e timpul s-o iei de la 0. Din acest motiv unii dau urmatorul sfat: fa-ti un blog al tau, pe subdomeniu. Testeaza p-acolo ce e de testat, fa-te cunoscut, iar apoi treci pe domeniul tau. Ia-o de la 0 (sau aproape) si porneste, din start, bine. E foarte bine sa incepi din prima cu un blog profi, bine aranjat si bine optimizat. De multe ori greselile NU pot fi corectate pe parcurs. Unele da, dar altele nu.  Mergi de la inceput la un specialist (cauta creare site, gaseste acolo 2-3 nume, cauta despre ei, vezi ce site-uri au facut si alege pe cel mai potrivit). E foarte important sa pornesti cu dreptul. Uneori ai facut atatea greseli pe blog incat cel mai bun sfat ar putea fi sa-ti faci altul.

Serios, bancul cu il spalam sau facem altul NU e doar un banc. Are un usor iz rasist in el, insa din el poti invata mai multe chestii decat din 100 de citate motivationale plate. Daca dezvoltatorii personali ar folosi mai mult folclorul oral si mai putin autori celebri, probabil rezultatele ar fi mai bine. Dar cum adica, esti dezvoltator personal si nu folosesti Coelho? Rusine sa-ti fie! Salutari MOTIVATIONALE tuturor!

Lasă un răspuns