Importanta verighetei

Importanta verighetei

 

 

Toata lumea vorbeste despre importanta familiei. E celula de baza a societatii, asa cum ziceau odinioara comunistii. Daca n-ai familie nu esti o persoana completa, nu esti o persoana serioasa, nu esti o persoana implinita.

Desi nu sunt mare fan al nuntilor (ca sa nu zic altfel), mi-am pus deseori o mica problema: cea a verighetei. Importanta verighetei este mai mare decat pare. Suna banal de simplu, dar nu e.

Sa va explic: verigheta este un accesoriu pe care-l vei purta toata viata. Daca ai facut pasul asta, e normal sa-l porti. Adica e absurd sa scoti verigheta de la deget. De ce? Sa iti inseli partenerul? Nu ti-a pus nimeni pistolul la tampla, tu ai ales sa te casatoresti. Asa ca presupunerea de la care plec este ca acest obiect, verigheta, va sta permanent pe degetul tau. Pana cand moartea (ori divortul) va vor desparti.

Bun, acum acceptand aceasta axioma, trebuie sa vedem de ce este importanta verigheta si mai ales de ce este importanta alegerea ei (cititi aici un articol interesant pe aceasta tema)

1. Trebuie sa un model care sa se potriveasca si lui, dar si ei. Barbatul vrea ceva simplu, sa nu iasa in evidenta. Deh, unii barbati inca au impresia ca nu trebuie sa poarte pe degete chestii prea opulente. Femeia, insa, vrea ceva mai sofisticat. O prima problema. Cele 2 verighete trebuie sa fie identice ori aproape identice. Din acest motiv multi aleg verighete simple:

2. A doua problema: poate pe acea mana mai vrei sa porti si altceva. Tu ca femeie. Acel altceva trebuie SA SE POTRIVEASCA ESTETIC cu verigheta. E drept, unii zic ca verigheta trebuie nu doar sa se potriveasca estetic, dar trebuie sa si iasa in evidenta. E o teorie conform careia verigheta trebuie sa fie cel mai stralucitor inel de la deget.

3. Atentie la marimea ei: sa nu fie nici fixa (degetul se poate umfla si e nasol), insa nici prea larga, sa alunece. Nu radeti, unii se gandesc ca vor avea aceleasi degete si peste 30 de ani. Ori chiar peste 50 de ani.

O nedumerire de final am: de ce femeile pun pret mai mare pe nunta, pe toate detaliile inutile si fara rost (cum sa fie aranjamentele florale, cum sa fie paharele mirilor, cum sa fie fetele de masa etc), in loc sa puna pret pe verighete? Logica mea masculina, mai pragmatica, imi spune ca nunta are loc o singura data in viata, in timp ce verigheta va trebui s-o porti toata viata. De ce detaliile minore sunt pretuite, in timp ce chestiile cu adevarat relevante sunt trecute in plan secund? La aceasta intrebare doar femeile pot raspunde.

Verigheta

Iar legat de importanta verighetei, ca era sa uit: verigheta te defineste ca om. Din acest motiv sfatul tuturor este sa nu va zgarciti la asa ceva: verigheta┬ánu trebuie sa arate a ceva ieftin. Ganditi-va ca veti ajunge CINEVA peste 10 ani. Va veti duce sa va schimbati verighetele doar pentru ca in urma cu 10 ani v-ati zgarcit? Iar despre tipuri de verighete puteti intra AICI pentru o colectie interesanta de clipuri. Salutari MINUNATE tuturor! ­čÖé

 

2 thoughts on “Importanta verighetei

Las─â un r─âspuns