Instrumente de scris: stilou pentru semnat vs pix pentru scris constant

Pentru un blogger, instrumente de scris inseamna o tastatura si un mouse ori, daca vorbim de touch-screen, o tastatura virtuala. Nu despre ele voi vorbi acum, ci despre cateva instrumente clasice de scris: stilou pentru semnat si pix pentru scris constant. Va explic imediat ce e cu ele.

Ca sa va vorbesc despre acel stilou pentru semnat ar trebui sa aduc in discutie functia pe care o detine persoana in cauza. Un amic care lucra la banca imi spunea la un moment dat ca el recunoaste functia omului dupa asta: unii folosesc pixul bancii, cel legat bine de suport, ca sa nu fie furat; altii au tot timpul pix/pixuri la ei, insa dintre cele ieftine (eventual din alea gratis, primite); altii au mai multe pixuri identice, eventual cu firma la care lucreaza; ultimii scot din buzunarul de la sacou (ori din geanta lor scumpa) un stilou pentru semnat, adica acel tip de stilou cu care n-ai putea scrie repede, nu l-ai putea folosi pentru cantitati mari, dar cu care epatezi, cu care vrei sa impresionezi.

DIPLOMAT Zepp gold - stilou cu penita M, aurita 14kt. - limited edition (Zeppelin)
Acest stilou poarta numele de DIPLOMAT Zepp gold – stilou cu penita M, aurita 14kt. – limited edition (Zeppelin). Este important de precizat faptul ca majoritatea oamenilor importanti se lauda cu stilouri de semnat in editie limitata.

Fara sa va vorbesc despre fiecare categorie in parte, trebuie sa va spun ca ultimii sunt cei cu functii importante, cei care au mult de semnat, dar care nu scriu efectiv. Sau, ma rog, o fac pe calculator si printeaza. Cei din penultima categorie sunt cu precadere corporatistii tineri, care se mandresc cu marea multinationala la care lucreaza. Sunt mandri de jobul lor si au impresia ca toti trebuie sa fie dati pe spate cand aud unde lucreaza ei.

Eu eram din ala cu multe pixuri la mine cand eram student (si am fost ceva ani in aceasta postura), insa acum sunt din ala care n-are niciodata nimic de scris la el. Nu mi-e rusine cu asta, eu oricum scriu urat de mana. iar scrisul meu de calitate este cel virtual. Daca vreti sa vedeti cat de bine scriu, intrati pe blogurile mele. Daca vreti sa vedeti cat de urat scriu, puneti-ma sa scriu de mana.

Pe de alta parte, sunt oameni care sunt obisnuiti sa scrie de mana, sa-si ia notite, preferand sa faca asta fizic si nu virtual. Eu, unul, scriu mult mai repede pe telefon sau tableta decat pe hartie, insa nu toti sunt ca mine. Drept urmare, pixurile sunt si ele la mare cautare.

Si aici exista multe diferente. Nu toata lumea scrie cu pixuri de 1 leu, unii spunand chiar ca nu pot sa scrie cu astfel de pixuri. Motivele sunt diverse: rusinea, frumosetea scrisului (un pix poate fi sa alunece, fie sa zgarie, fie sa nu stea bine in mana), dar si ce anume vrei sa scrii (un pix este pentru scris mai lent, dar mai frumos; altul este pentru scrisul mai rapid, dar mai urat).

DIPLOMAT Aero antique rose - pix easyFLOW
DIPLOMAT Aero antique rose – pix easyFLOW. Un pix aparent feminin. V-ati mira, totusi, sa-l vedeti la un barbat? ­čÖé

La estetica mai conteaza si cum arata pixul. Cunosc cazuri de persoane care isi asortau pixul cu tinuta din ziua respectiva. Ceea ce nu e neaparat un lucru ciudat, absurd. Bine, faptul ca facea asta o studenta mi s-a parut absurd. Altfel, un lucru firesc.

La final, va intreb si pe voi: aveti un stilou pentru semnat pe care sa-l tineti tot timpul la voi? Semnati chiar cu orice pix? Sau sunteti dintre aceia care au multe pixuri la ei, de diverse forme si diverse culori? Daca vreti sa cumparati un stilou pentru semnat sau un pix ori cine stie ce alte chestii de papetarie, puteti apela cu incredere la cei de la Gutuie.ro.

Las─â un r─âspuns